Kuva: Jaakko Manninen

Grain of Painilta uusi albumi toukokuussa – nimibiisi julkaistu

Kirjoittanut Niko Kuusela - 3.5.2024

Timo Solosen ideasta studiokokoonpanoksi kasvanut tummanpuhuva Grain of Pain julkaisi tulevan albuminsa nimikkoraidan singlenä. ”The Moon Lights the Way” -kappale esittelee tulevan studiolevyn teemoja kauniine melodioineen ja jyrkkine tummine soundeineen. Singlellä, aivan kuten koko albumilla, Solosen tukena on hieno soittajakaarti, johon lukeutuvat Swallow the Sun -yhtyeestäkin tutut kitaristi Juho Räihä ja rumpali Juuso Raatikainen, Norjassa Grammylla palkittu basisti-vokalisti Lars Eikind sekä laulunsa levylle lainannut Sini Pajunen. Levyllä kuullaan taustalaulajana Taka Elieliä, jonka murinat viimeistelevät bändin synkät sävelet.

”Kappale syntyi helposti oikeastaan yhdellä istumalla. Suurin ongelma on saada tehtyä tekstejä, mutta tähän tuli yllättävän helposti mielestäni tunnelmaltaan varsin sopivat sanat. Larsin vokaalit ovat käsittämättömän hienot, ja Juhon soolo on juuri oikeanlainen kipaleeseen. Elielin taustamurinat toimivat hemmetin hienosti ja tuovat kivasti synkkyyttä esille. Hän keksi myös pari sopivaa linea lisää”, kertoo Solonen.

Upeasti kauniit melodiat sekä doomin ja deathin elementit yhdistelevä ”The Moon Lights the Way” -julkaisu höystetään Droniconin tekemällä videolla, jonka voit katsoa alta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”’The Moon Lights the Way’ kertoo siitä, miten yrität tavoitella jotain lupaavaa. Tai yrität saada menneisyydestäsi jotain takaisin, mutta luvassa on vain takaisku, jolloin kaikenlaiset tunteet vyöryvät mieleen. Haluan kuitenkin antaa kuulijoille tilaa kokea biisin juuri sellaisena kuin he kuulevat sen oman elämänkokemuksensa läpi”, jatkaa Solonen.

Albumin julkaisee toukokuun 31. päivä saksalainen Noble Demon Records.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy