Gramofon Festin esiintyjät selvillä

Gramofon Fest 2015Neljättä kertaa järjestettävä valtaa Pannuhuoneen terassin 7.-8. elokuuta. Tapahtumaa isännöi kuopiolainen indierock-yhtye , joka on kutsunut kotikaupunkiinsa nipun arvostamiaan artisteja, esiintyen tämän vuoden tapahtumassa myös itse.

Perjantaina lavalla nähdään akustinen folk-punk-duo sekä progressiivissävytteistä rockia soittava . Ulkomailla runsaasti keikkaillut Jaakko & Jay tunnetaan energisistä esiintymisistään, joiden instrumentaatio rakentuu ainoastaan laulun, akustisen kitaran ja minimalistisen rumpusetin varaan. Duo on julkaissut kaksi arvostettua albumia, ”Peace” (Fullsteam Records, 2015) ja ”War Is Noise” (Fullsteam Records, 2009). Oululainen melankolis-aggressiivista rockia esittävä The Scenes on niin ikään julkaissut kaksi albumia, ”Beige” (Sound Of Finland, 2014) ja ”Images of Animals Crying in Public” (Sound Of Finland, 2013), jotka ovat saaneet osakseen erinomaisen kansainvälisen vastaanoton. Yhtye on esiintynyt viime vuosina Suomen suurimmilla festivaaleilla ja kiertänyt runsaasti eri Euroopan maissa. The Scenesin riveissä vaikuttaa myös kirjailijana ja runoilijana tunnettu Miki Liukkonen.

Lauantain esiintyjät ovat festivaalia isännöivä NEØV sekä vuoden pirteimpiin kotimaisiin tulokkaisiin lukeutuva Jaakko Aukusti. NEØV:in alkuvuonna julkaistu kakkosalbumi Dominique nousi kansainväliseksi arvostelumenestykseksi ja sen julkaisukiertue on vienyt yhtyeen esiintymään jo seitsemään Euroopan maahan. Gramofon Fest -keikka on yhtyeen ainoa kesäesiintyminen Kuopiossa. Turkulainen indiepop-artisti Jaakko Aukusti julkaisi alkuvuonna debyyttiäänitteensä, ”Volcano” Ep, jolta irrotettu single ”Shadow Boxer” on kerännyt merkittävästi radiosoittoa YleX-kanavalla. Monihenkisen livekokoonpanon voimin keikkaileva Jaakko Aukusti on ehtinyt esiintymään jo muun muassa Ruisrockissa.

Live-esiintymisten lisäksi Gramofon Festeillä kuullaan DJ-settejä, joiden yksityiskohdat julkistetaan festivaalin alla.

ARTISTIT
PE 7.8.
THE SCENES
JAAKKO & JAY

LA 8.8.
NEØV
JAAKKO AUKUSTI

LIPUT
PE 7 EUR / LA 8 EUR
PE-LA 14 EUR

Ennakkomyynti: Pannuhuone (017 5810 451)

Kommentoi julkaisua