Grave – Out Of Respect For The Dead

Ruotsin yksi heittämällä tämän hetken kovimmista death metal -yhtyeistä, Grave, julkaisee yhdennentoista studioalbuminsa. Albumi on nimeltään ”Out Of Respect For The Dead” ja julkaisusta vastaa Century Media.

Avausraita ”Intro/ Mass Grave Mass” lähtee vajaan minuutin lämmittelyn jälkeen käyntiin reippaalla räimeellä. Ruotsin pojat eivät selvästikään ole tulleet jarruttelemaan tai turhia tunteilemaan. Nopeatempoinen death metal toimii hienosti ja lisämaustetta antaa kappaleen loppupuolella oleva hieman raskaampi väliosa. ”Flesh Before My Eyes” ei jää juurikaan edeltäjästään jälkeen, vaan jatkaa samaa reipasta tulitusta. Kyllähän tämän tahtiin kelpaa tukkaansa heiluttaa.

Plain Pine Box” laskee tempoa hieman hitaammaksi, mutta tietenkin myös astetta raskaammaksi. Tämän tyylinen hitaampi tempoinen materiaali taittuu yhtyeeltä oikein hyvin, eikä tämäkään kappale jätä kuulijaa kylmäksi. Nimikkoraita ”Out Of Respect For The Dead” palaa jälleen tuolle nopeamman kaahailun polulle, joten niska joutuu koville tätä kuunnellessa.

”Out Of Respect For The Dead” näyttää jälleen, että tällä yhtyeellä on vuosista huolimatta edelleenkin jotain annettavaa eikä se vain tee väkinäisiä levyjä kiertuiden tueksi. Pyörää ei Grave ole tällä albumilla tietenkään uudelleen keksinyt, mutta yhtye on saanut aikaiseksi hyvän albumin hyödyntämällä genren perusasioita. ”Out Of Respect For The Dead” ei ehkä ole yhtyeen hienoin timantti, mutta hakkaa helposti oman genrensä yhtyeistä valtaosan viimeaikojen tuotoksista. Ehdottomasti pakollinen hankinta svedu-dödön ystäville.

7/10

Kappalelista:

1.Intro/Mass Grave Mass
2.Flesh Before My Eyes
3.Plain Pine Box
4.Out Of Respect For The Dead
5.The Ominous ”They”
6.Redeemed Through Hate
7.Deified
8.Trail Of Ungodly Trades
9.Grotesque Glory

http://www.grave.se/index2.htm

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua