Graveworm – Ascending Hate

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.7.2015

Italialainen Graveworm alkaa olla jo melko pitkän linjan yhtye, joka on ehtinyt jo lähes kahden vuosikymmenen aikana koluta luultavasti lukemattomat klubit ja festarilavat. Suuremmat parrasvalot on yhtye aina kuitenkin onnistunut välttämään, ja varsinaista klassikkoalbumia tai edes suurempaa hittiä Gravewormin katalogista ei ainakaan kovin äkkiseltään mieleen juolahda. Veteraanien yhdeksäs täyspitkä ”Ascending Hate” kuitenkin näyttää, että vanhalla sotaratsulla on vielä muutama kortti hihassaan.

Albumin pisin kappale, 7-minuuttinen ”The Death Heritage” polkaisee albumin käyntiin lyhyellä akustisella tunnelmoinnilla, kunnes jyräyttää päin näköä tublabasaritykityksen saatteleman melodisen death/bläkkisvyörytyksen. Jos genrelokerointia haluaa etsiä, niin myöskään dark metal ei ole kovin kaukaa haettu. Mieleen juolahtaa jopa hieman kotimainen Shade Empire tai hieman kevyempi ja ei niin turboahdettu versio toisesta italialaisesta metallisuuruudesta Fleshgod Apocalypsesta. Avausbiisin jyräyksen jälkeen seuraa hieman maltillisempi ”Buried Alive” ja parhaimmistoon nouseva komealla liidillä varustettu ”Blood Torture Death”. Koviimpiin keihäänkärkiin nousevat myös jykevä ”Downfall Of Heaven” ja päätöskappale ”Nocturnal Hymns Part II (The Death Anthem)”. Myös hyvin melodeathmäinen ”Liars To The Lions” pistää jalan naputtamaan. Kappalemateriaali on kaiken kaikkiaan melko tasavahvaa, ja omaan korvaani selkeästi heikoin lenkki on täytekappaleelta kuullostava ”To The Empire Of Madness”. Suurin ongelma on vain se, että esimerkiksi aikaisemmin mainitut verrokit tekevät homman paremmin.

”Ascending Hate” on kaiken kaikkiaan melko väkevä levy italialaisilta veteraaneilta, vaikkei se mitään maailmaa mullistavaa tarjoakaan. On jo sinänsä iso saavutus erottua edukseen melko täyteen ahdetussa genressä. Yleensä en esimerkiksi välitä koskettimista melodisemmassa black metalissa, mutta nyt niitäkin on käytetty tyylikkäästi ja hillitysti. Kaikille melodisen deathblack/ dark metalin ystäville suosittelemisen arvoinen julkaisu.

8/10

Kappalelista:
01 The Death Heritage
02 Buried Alive
03 Blood/Torture/Death
04 To The Empire Of Madness
05 Downfall Of Heaven
06 Stillborn
07 Liars To The Lions
08 Rise Again
09 Son Of Lies
10 Nocturnal Hymns Part II (The Death Anthem)

 

 

www.graveworm.de/

https://www.facebook.com/gravewormofficial

Kirjoittanut: Lassi Hinttala

Luetuimmat

Uusimmat