Graveyard – The Altar Of Sculpted Skulls

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.6.2012

2007 perustettu espanjalainen Graveyard on julkaissut uransa varrella vain yhden täyspitkän levyn, mutta splittejä ja EP:itä senkin edestä. Perinteistä death metallia soittava ryhmän uusin tuotos on myös EP, ja se kantaa nimeä ” The Altar Of Sculpted Skulls”.

Hyvin Florida-akselilla mennään Graveyardin uutukaisellakin ja mm. Obituaryn vaikutteet on havaittavissa. Perinteitä kunnioitetaan kuuden biisin verran, joista neljä on uutta ja kaksi uudelleen nauhoitettuja biisejä bändin uran alkupuolelta. Vielä kun yksi uusista biiseistä on instrumentaali, on kasassa hyvin kattava EP.

Musiikillisesti todellakin kumarretaan vanhoja suuria nimiä, joten tyylistä on varmaan turha sanoa mitään. Soitannollisesti hyvää ja simppeliä death metallia on kumminkin tarjolla. Vokalistin matala korina toimii, ja kitarasoolot maustavat muuten tasaista soitantaa. Soundillisesti bändi on myös ottanut ”vanhahtavan” tyylin ja soundit ovat sopivan tummat. ” The Altar Of Sculpted Skulls” –lätyn kohdalla menisi itselleni täydestä, jos joku väittäisi sen tulevan 90-luvun alkupuolelta.

EP:n parasta antia on mielestäni kaksi uudelleen nauhoitettua biisiä. Kappaleissa on jokin tietty raakuus, joka toimii todella hyvin. Biisit ovat uusia kappaleita yksinkertaisempia, ja ne vain runnovat tiukasti. Heikointa antia on instrumentaali, johon olisi voinut helposti vetäistä laulut.

Graveyardin uusi EP jättää harmittavan kylmäksi. Hyvä death metal toimii aina, mutta bändi ei erotu millään osa-alueella edukseen. Kyllähän tätä jaksaa kuunnella ja tästä saa kivoja nostalgia-säväyksiä, mutta loppujen lopuksi ” The Altar Of Sculpted Skulls” vaipuu ”ihan ok death metal” -kastiin.

6/10

Kappalelista:
01. The Altar of Sculpted Skulls
02. An Epitaph Written in Blood
03. Deathcrowned
04. Cult of the Shadows (instrumental)
05. Ritual (Re-recorded)
06. Howl of the Black Death (Re-recorded)

http://www.graveyardofdoom.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen