Graveyard lämmittelee Soundgardenia Helsingissä

Kirjoittanut Teemu Hakala - 10.7.2013

GraveyardRuotsalainen Graveyard on varmistunut Soundgardenin lämmittelijäksi yhtyeen Helsingin konserttiin. Yhtyeet esiintyvät Hartwall Areenalla keskiviikkona 4. syyskuuta. Konsertin liput ovat myynnissä Lippupistessä ja Tiketissä.

Göteborgilaisen Graveyardin ekstaattiset keikat ovat kasvattaneet bändin mainetta yhtenä retrorock-buumin kuumimpana nimenä. Ahkera keikkailu yhdistettynä vuonna 2011 ilmestyneen ”Hisingen Blues”-albumin menestykseen ovat vakiinnuttaneet yhtyeen suosion ympäri Eurooppaa. Useasti Suomessakin vierailleen Graveyardin edelliset klubikeikat ovat olleet loppuunmyytyjä menestyksiä ja bändi on vakuuttanut yleisönsä myös festarikeikoilla ympäri maata.

Tyylikkään perinnetietoinen Graveyard on kasvanut vuosien saatossa harrastusprojektista täysiverikseksi rock´n´roll -bändiksi, joka maustaa raskaasti groovaavan musiikkinsa psykedeliasävyin yhdistäen ne 70-luvun blues-pohjaiseen hardrockiin. Graveyard onkin kerännyt vertauksia aikakauden suurnimiin kuten Led Zeppeliniin ja Black Sabbathiin. Vaikka bändin musiikki nojaakin vahvasti menneisiin vuosikymmeniin, kuulostaa se silti tuoreelle ja elävälle. Graveyard julkaisi viimeisimmän albuminsa, ”Lights Out”, lokakuussa 2012.

Grungen synnyinkaupungista, Seattlesta, kotoisin oleva Soundgarden lukeutuu 90-luvun menestyksekkäimpiin grunge/alternative rock-bändeihin yhdessä Nirvanan ja Pearl Jamin kanssa. Yhtyeen levyjä on myyty yli 21 miljoonaa kappaletta ja se on palkittu kahdella Grammy-pystillä. Suomessa Soundgarden on esiintynyt vain pari kertaa aikaisemmin, vuosina 1991 ja 1995. Syksyn Helsingin-visiitti on siis erittäin odotettu tapaus, ja keikalla päästään kuulemaan myös uutta materiaalia yhtyeen viime vuoden lopulla julkaistulta uudelta levyltä ”King Animal”.

KONSERTTI:
Radio Rock Live – Soundgarden (USA) + Special Guest: Graveyard (SWE)
Ke 4.9.2013 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18.30

LIPUT:
Liput toimituskuluineen alkaen 69,50 / 61,50 euroa Lippupisteen myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600 900 900 (1,98e/min + pvm) ja netissä www.lippu.fi sekä
toimituskuluineen alkaen 67,50 euroa Tiketin puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,78 euroa/min + pvm) ja netistä www.tiketti.fi