(Kuva: Stephanie Keith/Getty Images)

Greta Thunberg kommentoi puheestaan tehtyä death metal -sovitusta: ”Tästä lähtien keskityn vain death metalliin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.9.2019
(Kuva: Stephanie Keith/Getty Images)

Kun ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg piti maanantaina 23. syyskuuta tunteikkaan puheensa YK:n ilmastokokouksessa, oli odotettavissa, että se tulisi olemaan yksi viikon ja kenties koko kuukauden kuumimmista puheenaiheista. Mitä kukaan tuskin osasi odotta, oli death metal -sovitus Thunbergin kiihkeästä puheesta – tai se, miten hyvin nämä kaksi maailmaa sulautuivatkaan yhteen.

Tieto videon olemassaolosta on selvästi saavuttanut Thunbergin itsensä, sillä tämä reagoi siihen Twitter-tilillään. Thunberg kirjoittaa, että ”Olen siirtynyt eteenpäin tästä ilmastoasiasta. Tästä lähtien keskityn vain death metalliin”.

Rolling Stone -lehti oli tavoittanut videon tehneen John Molluskin. Mollusk kertoo, että oli niin liikuttunut Thunbergin puheesta, että koki tehtäväkseen levittää tämän sanomaa – mitenkäs muutoin kuin metallimusiikin avulla.

”Kun kuulin hänen puheensa, olin todella vaikuttunut hänen intohimostaan ja suuttumuksestaan. Ja sanat, jotka hän valitsi, toivat mieleen metallimusiikin synkkyyden rakastamieni bändien, kuten Entombedin, Gojiran, At The Gatesin ja Sepulturan musiikissa”, Mollusk kuvailee inspiraatiotaan videolle.