Kuva: Juho Karenko

Groovaavaa stoneria soittava Ceased Sunfire julkaisi debyyttialbuminsa ”The Divide”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 29.9.2023

Ceased Sunfire on helsinkiläinen yhtye, jonka musiikki yhdistelee raskaita riffejä ja kauniita melodiakulkuja sludgen, stonerin ja grooven voimalliseksi sekoitukseksi. Yhtyeen musiikki todistaa kuinka se voi synkkää ja tunnelmallista, mutta samalla voimakasta ja energiaa uhkuvaa.

Ceased Sunfiren primus motor Ale löysi muut jäsenet ympärilleen vuonna 2021, ja seuraavana vuonna yhtye jo julkaisikin ”Sleepless”-debyytti-EP:n raskaan musiikin ystävien nautittavaksi. EP sai positiivisen vastaanoton underground webzineissä kautta maailman.

”Kun Fellu ja Juza saapuivat treenikselle ja aloimme soittamaan, olisin ollut valmis lähtemään heidän kanssaan keikalle samana iltana”, muistelee Ale ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Jäbät olivat ottaneet lähettämäni demomateriaalin todella hienosti haltuun, ja heti alusta lähtien tunsin että soitimme vahvasti Ceased Sunfiren musaa. Se oli yksi upeimmista sessioista, joissa olen koskaan saanut olla mukana!”

Nyt Ceased Sunfire on kuitenkin jo uuden julkaisun äärellä, ja kyseessä on 9 kappaletta sisältävä täyspitkä studioalbumi ”The Divide”, jolta on aikaisemmin saatu maistiaisia kappaleiden ”The Bridge”, ”Friend Illusion” sekä ”Can’t See Inside”, muodossa. Uunituoreelta albumilta nostetaan vielä julkaisun ohessa esiin musiikkivideon kanssa julkaistava kappale ”Running Away From Myself”.

””RAFM” syntyi kesän 2022 kirjoitussessiossani. Tuntui, että aina kun istuin kotistudion penkille ja otin kitaran syliin, tuli joku magee riffi. Runningin groovaava pääriffi vei sävellyspuolen maaliin tosi helposti, ja vaikka siinä on keskimääräistä Ceased-biisiä enemmän osia, ne jotenkin vaan luontevasti ilmestyivät yhteen. Sanoituksissa purkautuvat tuntoni inhmisiin, jotka piittaamattomuudellaan aiheuttavat vahinkoa läheisilleen, ja ovat liian itsekeskeisiä tai tyhmiä nähdäkseen mitä muut heidän eteensä koko ajan tekevät”, Ale niputtaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ale kertoo yhtyeen musiikin muodostuvan työpöydällään varsin valmiiseen muottiin, ja avaa Ceased Sunfiren työmetodeja:

”Jo bändiä muodostaessa oli selvää, ettei minua kiinnosta tehdä biisinkirjoituksessa ryhmätyötä. Kirjoitan riffit, rakenteet ja sanoitukset valmiiksi, jonka jälkeen on aina siisti hetki, kun uusi biisi herää oikeasti eloon Fellun ja Juzan tuodessa siihen osuutensa. He ovat soittaneet paljon yhdessä, ja olin onnekas saadessani noin kovat soittajat bändiini.”