Grudge – Scattered

Kotimainen Grudge tulee Helsinki-Järvenpää akselilta, kyseessä on yhtyeen esikoislevytys joka on julkaistu omakustanteena, mutta paketti on silti komeissa digipak-kansissa.

Bändi kertoo soittavansa mm. metallista hardcorea, mutta sen lisäksi musiikista on vahvasti havaittavissa selvät vaikutteet myös Jööttepori-skenen suunnalta. Joka on tänä päivänä hiukan vaarallisilla vesillä seilaamista, sillä kyseisessä genressä on niin paljon tekijöitä, että siinä jää liian helposti suurempien ja vahvempien varjoon.

EP sisältää yhteensä kuusi kappaletta joista jokaisella liikutaan lähes samalla kaavalla, eli perusvarmalla tasaisella runnomisella. Väliin on toki heitetty tiukkoja thrash-koukkuja ja iskeviä melodioita, joita kuulisi mieluusti enemmän pääasiassa voimissaan olevan keskitempoisen ilmaisun sijaan. Soundit ovat hieman tunkkaiset, eikä seasta tunnu mikään elementti astuvan kunnolla esiin. Rääkymis vokalisoinneista kuitenkin plussaa, ääni tuntuu miehellä kestävän ja siitä saa hyvin selvää, mutta miksausvaiheessa sitä olisi voinut tuoda hieman enemmän esille.

Esikoislevytykseksi perusvarma pelinavaus josta ei kuitenkaan oikein osaa sanoa juuta tai jaata, eikä siten saa aikaan kovin suurta innostustakaan. Kuten aiemmin mainittu niin tässä genressä on lähes kaikki jo kuultu eikä vielä ainakaan näin varhaisessa vaiheessa bändillä ole tarjota siihen mitään uutta.

6/10

Kappalelista:

01. Twisted
02. Back With A Vengeance
03. Neglect
04. Scattered
05. Bite The Bullet
06. Regression

http://www.myspace.com/grudgeband

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: