Guns N’ Roses julkaisee hulppean juhlapainoksen Use Your Illusion -albumeista marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.9.2022

Yhdysvaltalainen rockin legenda Guns N’ Roses aikoo julkaista mammuttimaisen boksin vuonna 1991 ilmestyneistä Use Your Illusion I ja II -albumeista marraskuun 11. päivä. Kaksoisalbumin alkuperäisiä 30 kappaletta täydennetään kahdella täydellisellä live-konsertilla: toukokuussa 1991 New Yorkin Ritz-teatterissa nauhoitetulla keikalla sekä tammikuussa 1992 Las Vegasissa Thomas And Mack Centerissa nauhoitetulla keikalla.

Uusi massiivinen uudelleenjulkaisu on nyt ennakkotilattavissa ja sitä tullaan myydään useissa erilaisissa formaateissa joista suurimmat ovat seitsemän CD:n ja Blu-Ray:n kokoinen super deluxe paketti sekä 12 vinyylin ja Blu-Rayn kokoinen deluxe vinyylipaketti. Kummastakin albumista julkaistaan myös kahden CD:n deluxe-versiot, joista jokainen sisältää bonuslevyn Use Your Illusion Tourin osilta vuosilta 1991–1992.

Nämä kahden CD:n deluxe-versiot sisältävät live-versiot Lenny KravitzinAlways on the Run” -kappaleesta, jossa mukana Kravitz, sekä Aerosmithin Mama Kin”- ja ”Train Kept A-Rollin’” -kappaleista, joissa esiintyvät Steven Tyler ja Joe Perry. Kaikki kolme kappaletta esitettiin yhtyeen Pariisin konsertissa 6.6.1992.

Massiivisessa boksissa on kaikkiaan 97 kappaletta, joista 63 on julkaisemattomia ääniraitoja ja videoita, 100-sivuinen valokuvakirja sekä erilaisia ​​keräily- ja arkistoasiakirjoja.

Yksi Use Your Illusion -laatikkosetin merkittävimmistä sisällytyksistä on päivitetty versio Guns N’ Rosesin eeppisesta balladista ”November Rain”. Äskettäin äänitetyssä versiossa on mukana 50-henkinen orkesteri, jota johtaa säveltäjä Christopher Lennertz. Version nauhoitettiin vuonna 2021.