Guns N’ Roses palaa tien päälle koronavuoden jälkeen, vaan uusi materiaali antaa edelleen odottaa – nyt jyrähtää arvostettu Rolling Stone-lehtikin

Guns N’ Roses

Guns N’ Roses julkisti taannoin massiivisen Pohjois-Amerikan kiertueen, joka starttaa vielä tämän kesän kuluessa. Ellei nyt  sitten mitään yllättävää vielä pääsisi käymään, kuten kulunut vuosi on meille opettanut. Kuten muillakin rockmaailman suuruuksilla, on Gunnareillakin ollut varmastikin enemmälti aikaa olla luovan työn äärellä. Monet varmastikin odottivat sitä kauan odotettua uutta musiikkia virkistämään mieliämme jo pahempaan pandemia-aikaan, kuten esimerkiksi AC/DC ja lukemattomat muut suuret yhtyeet tekivät. Näin ei kuitenkaan käynyt.  Sen sijaan yhtye julkisti vastikään uuden kiertueen, jonka mainosteema tällä hetkellä viitaa vahvasti samaan vanhaan joka on pyörinyt jo vuodesta 2016 lähtien.

Yhtyeen sosiaalinen media on saanut osakseen paljon negatiivista kommentointia liittyen uuden materiaalin puutteeseen ja ”samalla vanhalla” rahastamiseen. Nyt jopa arvostettu ”Rolling Stone”-lehti on lähtenyt sivaltamaan yhtyettä uuden materiaalin puutteesta.

”Hämmästyttävää kyllä. Suurin osa stadioneista joihin he tulevat tänä kesänä, ovat niitä missä he kävivät jo vuonna 2016. Ja siitä hetkestä lähtien he ovat julkaisseet tasan 0.00 sekunttia uutta musiikkia. He ovat toki lisäilleet välissä joitain harvinaisuuksiaan settilistaan, mutta pääosin rakenne perustuu heidän suurimpiin hitteihinsä. Ja he eivät koskaan poistu lavalta ilman niiden esittämistä”

Slash ja Duff ovat puhuneet uuden materiaalin puolesta jo muutamankin vuoden ajan, mutta kaikki kongreettinen valitettavasti puuttuu edelleenkin. Koronatauon jälkeen maailma olisi varmana ollut valmis vähintäänkin uudelle Guns N’ Roses-singlelle ja aivan saletti olisi ollut, että sellaisen ilmoille päästäminen kiertueen julkistamisen kanssa olisi vähintäänkin räjäyttänyt potin.  Nyt kuitenkin olemme edelleenkin loputtoman odottamisen äärellä.

Slash mainitsi jouluna 2020,  näkee vuoden 2021 mahdollisesti olevan uuden Guns N’ Roses-musiikin aikaa. Yhtyeellä on kuitenkin syksyllä mahdollisuus juhlistaa isosti legendaarisia ”Use Your Illusion”-albumeitaan, jotka täyttävät tuolloin 30 vuotta. Tila alkaa loppumaan kesken, olemmehan mahdollisesti saamassa piakkoin myös uuden sooloalbumin Slashiltakin.

Kommentoi julkaisua