Guns N´ Rosesia, Hanoi Rocksia sekä Led Zeppelinia: Overboost paljasti Kaaoszinelle viisi bändiin eniten vaikuttanutta albumia

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.4.2017

Kajaanilaisen, kolme vuotta sitten perustetun hard rock -bändi OverBoostin esikois-EP ”The 1st” julkaistaan toukokuun 5. päivä. Hard rockia bluesin perinteitä kunnioittaen soittava yhtye avasi Kaaoszinelle hieman musiikillisia vaikutteitaan näin ensimmäisen EP:n tiimoilta ja listasi viisi yhtyeeseen eniten vaikuttanutta albumia. Voit katsoa bändin valinnat tästä:

1. Guns N’ Roses: ”Appetite For Destruction” on eniten OverBoostin soittoon vaikuttanut albumi, niin riffeillään, energisyydellään kuin rouheudellaankin. Tämä on levy, jolla jokainen biisi on mestariteos! Slashin tarttuvat soolot ovat tehneet meihin lähtemättömän vaikutuksen.

2. Hanoi Rocks: ”All Those Wasted Years” on energinen livelevy, joka on vaikuttanut etenkin Ollin (kitaristi) ja Arton (rumpali) soittoon. Andy McCoy:n sävellykset ovat heidän mielestään monessa mielessä moniulotteisia ja kappaleet kuulostavat tuoreilta. Andy McCoy -tyylistä flamenconäppäilyä voi kuulla OverBoostinTearing Me Apartin” väliosassa.

3. ja 4. Slash: ”Apocalyptic Love” ja ”World On Fire” levyt ovat vaikuttaneet paljon OverBoostin biiseihin, sekä soittoon että lauluun: Myles Kennedy on Hannen suurin esikuva laulajana. Molemmilla levyillä on paljon mielenkiintoisia riffejä ja hyviä melodiakulkuja. Ne ovat hyviä esimerkkejä miten blues/jazz/flamenco -vivahteilla voidaan maustaa hardrockia.

5. Led Zeppelin: ”4.” On hieman jo progressiivisempaa hardrockia. Kaikki soittimet ja laulu ovat tällä levyllä yhtä tärkeässä roolissa. Tätä ajattelumallia mekin haluamme vaalia! Led Zeppelin on vaikuttanut OverBoostin soundiin suuresti.

Overboostin musiikkiin voit tutustua kuuntelemalla tulevan EP:n avauskappaleen nimeltä ”Better Safe Than Sorry” tästä: