Guns N' Roses

Guns N’ Rosesin Axl Rose haastettiin oikeuteen seksuaalisesta väkivallasta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.11.2023

Guns N’ Rosesin laulajana tunnettua Axl Rosea syytetään seksuaalisesta väkivallasta, ja oikeusjuttu on laitettu vireille. Rolling Stone -lehden mukaan entinen Penthouse-malli Sheila Kennedy väittää Rosen käyneen hänen kimppuunsa ja raiskanneensa hänet hotellihuoneessa New Yorkissa vuonna 1989.

Kennedy tapasi Rosen yökerhossa ystävänsä kanssa ja palasi lopulta Rosen hotellihuoneeseen yhdessä toisen mallin ja tulevan MTV-juontajan Riki Rachtmanin kanssa.

Rose tarjosi Kennedyn mukaan vierailleen huumeita ja alkoholia ja lopulta ”työnsi Kennedyn seinää vasten ja suuteli häntä”, kun tämä poistui kylpyhuoneesta.

”Kennedy piti Rosea viehättävänä eikä häntä haitannut tämä kohtaaminen. Hän oli valmis menemään miehen kanssa sänkyyn, jos asiat etenisivät”, haasteessa kerrotaan.

Myöhemmin samana iltana Rose alkoi kanteen mukaan harrastaa seksiä toisen mallin kanssa. Kennedy sanoi tunteneensa olonsa epämukavaksi ja lisäsi, että ”Rose oli aggressiivinen tavalla, joka vaikutti kivuliaalta mallille” ja että Rose ”kannusti ryhmäseksiin”. Tässä vaiheessa Kennedy ja Rachtman kumpikin poistuivat huoneesta. Lähtiessään Kennedy sanoi kuulleensa lasin särkyvän.

Hän kuuli myös Rosen huutavan mallille väitetysti, että ”Olet vitun huora. Painu vittuun täältä”. Rose ryntäsi seuraavaksi käytävää pitkin Rachtmanin huoneeseen ja, kun hän näki Kennedyn, työnsi hänet maahan.

”Kennedyn ollessa maassa Rose tarttui häntä hiuksista ja raahasi hänet sviitin poikki takaisin makuuhuoneeseensa. Kennedy makasi sängyllä kädet selän taakse sidottuina, verta vuotavana, haavoittuvana ja yksin Rosen kanssa”, kanteessa kerrotaan.

Kanteen mukaan Rose työnsi peniksensä Kennedyn peräaukkoon vasten tämän tahtoa ja esti mallia pakenemasta.

”Hän kohteli naista kuin omaisuutta, jota käytti ainoastaan seksuaaliseen nautintoonsa. Hän ei käyttänyt kondomia. Kennedy ei antanut suostumustaan ja tunsi itsensä alistetuksi. Hän tunsi, ettei hänellä ollut pakotietä tai ulospääsyä, ja hänen oli pakko suostua. Hän uskoi, että Rose kävisi fyysisesti hänen kimppuunsa tai pahempaa, jos hän kieltäytyisi tai yrittäisi työntää miehen pois. Hän ymmärsi, että turvallisinta oli maata sängyssä ja odottaa, että Rose lopettaisi pahoinpitelyn.”

Kennedy haastaa Rosen oikeuteen pahoinpitelystä, henkisen kärsimyksen tahallisesta aiheuttamisesta ja sukupuoleen perustuvasta väkivallasta. Rose ei ole vielä vastannut kanteeseen.

Rosea on syytetty aikaisemmin vuonna 1994 hyväksikäytöstä, mutta tapaus sovittiin oikeussalin ulkopuolella.

Luetuimmat

Uusimmat