Guns N’ Rosesin ex-kitaristi aggressiivisista faneista: ”Joskus tuntui, että tahdon hirttäytyä hotellihuoneessani”

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 1.10.2019

Vuosina 2009-2015 Guns N’ Rosesissa kitaristin pestiä hoitanut DJ Ashba (Sixx:A.M) jakoi aikoinaan vahvasti mielipiteitä yhtyeen fanien keskuudessa. Joidenkin mielestä hänen tyylinsä istui bändiin huomattavasti paremmin kuin hänen edeltäjällään Robin Finckillä. Toisten mielestä kyseessä oli varsin soitannollisesti tyylitajuton ”köyhän miehen Slash”. Aiemmin syksyllä koomikko Butch Bradeyn YouTube-kanavalla julkaistussa juttutuokiossa Ashba pääsee viimein avaamaan lisää sanaista arkkuaan kokemuksistaan vihamielisten fanien kanssa.

”Muut jo pidempään Guns N’ Rosesissa soittaneet kollegani kehottivat ensimmäisten keikkojan jälkeen, että älä mene missään nimessä keskustelufooruimeille! Kävin kuitenkin katsomassa mistä siellä puhutaan, ja heti ensimmäisenä vastaani tuli ilkeitä kommentteja, joissa fanit väittivät, että yritän kaikkeni ollakseni Slash, sillä poltan tupakkaa keikalla. Olen kuitenkin polttanut tupakkaa jo 14-vuotiaasta saakka, joten…”

DJ Ashba ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan hoiti tonttiaan yhtyeessä vielä vuosikausia. Välillä kuitenkin elämä yhtyeessä vaikutti hankalalta.

”Joskus tuntui, että tahdon hirttäytyä hotellihuoneeseeni, mutta nyt kun katson taakseni, tunnen kuitenkin paljon kiitollisuutta kaikista näistä muistoista ja kokemuksista. Hyviäkin hetkiä löytyi ja sain tottakai myös paljon uusia faneja.”

Koko haastattelun voit katsoa alta: