Guns N’ Rosesin Richard Fortus: ”Kitaristien kemiat eivät oikein kohdanneet Axl Rosen luotsaamassa uudessa bändissä”

Guns N’ Rosesin riveissä jo vuodesta 2002 soittanut antoi Premier Guitarille varsin avoimen haastattelun, jossa puhuttiin, yllätys, yllätys, kitaroista mutta myös Fortusin todella pitkäaikaisesta pestistä rockjätin palkkalistoilla. Lista on myös pitkä niistä pätevistä kitaristeista, joiden kanssa Fortus on saanut soittaa Gunnareissa. Kemiat eivät ole kuitenkaan koskaan olleet samalla tasolla kuin nykyään kitaristilegenda Slashin vierellä.

Fortus avaa aihetta toteamalla, miten erilaisia kokemuksia nuo kaksi versiota [ennen ja jälkeen Slashin paluun yhtyeeseen] ovat:

”Näitä ei voi verrata mitenkään keskenään. Ne ovat kuin kaksi täysin eri asiaa. Kaikki vibat ovat ihan erilaisia. Soittokokemukset ja keskinäiset kemiat, joita ei muuten juurikaan ollut. Tai tuli sellainen hetki Robin Finckin kanssa joskus vuoden 2004 jälkeen, kun Buckethead lähti yhtyeestä. Olimme hänen kanssaan treenaamassa rumpali Brainin kanssa, kun syntyi jotain ilmiömäistä.”

”Axl saapui lopulta paikalle kuuntelemaan todeten ’tämä on se bändi, jonka olen aina halunnut’. Sitten kävi kuitenkin niin, että Bumblefoot liittyi yhtyeeseen, jolloin koko dynamiikka muuttui taas täysin”

Fortus on nykyisestä tilanteesta todella iloinen:

”Vibat Guns N’ Rosesissa ovat tällä hetkellä ylittäneet kaikki aikaisemmat. Se on oikeastaan todella uskomatonta. Slash on todella uskomaton; luonnollinen muusikko ja siihen on syynsä, miksi hän on legenda.”

Voit kuunnella haastattelun alta. Bonuksena tarjottakoon myös pari videota Guns N’ Rosesin edellämainitusta kitaraduoista tekemässä sitä mitä se parhaiten osaa.

Kommentoi julkaisua