Hagalakselta uusi single ”Monochromatic”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 1.8.2021

Jyväskyläläinen melodista death metalia soittava bändi Hagalas julkaisi 23. heinäkuuta kevään studiosessioista kolmannen ja tällä haavaa viimeisen julkaisun nimeltä ”Monochromatic”. Biisin sanoman keskiössä on elon kurjuus aina syntymästä jykevään hautapaasiin saakka kaikkine kurjine väreineen. Herkkyys loistaa sanoituksissa poissaolollaan, mutta itse musiikki siinä sanoman ohessa on varsin eloisaa melodisen death metalin poljentoa aina rauhallisimmista kohdista genrelle tuttuun blastiin.

”Keväällä nauhoitetut kolme biisiä on ’Monochromaticin’ jälkeen kaikki ulkona, ja seuraavaksi suunnatan parin pienemmän keikan jälkeen studioon heti syyskuun alussa tallentamaan jälkipolville uusia biisejä. Samaan aikaan neuvotellaan yhteistyötahojen kanssa ensi vuonna ilmestyvästä debyyttialbumista, jonka julkaisulle ei tässä kohtaa ole vielä luonnollisesti aikataulua. Nauhoitetuista kolmesta biisistä kaksi jo julkaistua ovat saavuttaneet hyvän vastaanoton, ja striimimäärät ovat olleet varsin mainiot tämän genren orkesterille. Ensimmäisenä julkaistu ’Catalyst’, mikä on myös Kaaoszinen toimesta arvosteltu, saavuttaa kohtapuoleen 20 000 striimin määrän Spotifyssä ,ja toisena tulee heti hyvänä kakkosena ’Ascendant’, jonka striimimäärät ovat maltillisemmat, mutta näistä striimeistä suurin osa on kotimaasta, mikä on poikinut aika mukavasti kontakteja eri puolille.

Toiveena olisi saada koronarajoitusten lievenemisen vuoksi nyt muutamia keikkoja, jossa pääsisi sopivasti kokeilemaan, miten uudetkin vielä nauhoittamattomat biisit toimivat livenä.”