Kuva: Sulander Photo

Hagalas julkaisee debyyttikokopitkän – “Mentes Reae” kuunneltavissa aluksi kokonaisuudessaan vain fyysisessä muodossa

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 3.3.2024

Jyväskyläläislähtöinen, melodisen death metalin jyrä Hagalas julkaisee uuden albumin. Bändin vuonna 2022 julkaistu EP ”As A Unit” saa nyt seuraansa ”Mentes Reae” -nimeä kantavan debyyttialbumin. Levyn teemaksi valikoitui mielenterveys ja sen monisyiset kasvot aina kotiväkivallasta mielen syviin ja mustiin säikeisiin. On sanomattakin selvää, että teema on juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin.

Bändin lisäksi levyntekoon on osallistunut äänitysten ja miksauksien osalta Samuli Raappana (Tuuliajo) sekä masteroinnin osalta Tony Lindgren (Fascination Street Studios). Levy tulee ulos kotimaisen Inverse Recordsin kautta. Digitaalisten palveluiden kautta levy on kuunneltavissa kokonaisuudessaan syyskuun alkupuolella. Mielenkiintoiseksi julkaisun tekee se, että levyn voi tilata fyysisenä versiona suoraan kotiinsa sen julkaisupäiväksi 31. toukokuuta. Ratkaisua bändi kuvaa seuraavasti:

“Levyjä on mielestämme kiva kuunnella – ja on perinteisesti metalligenressä aina kuunneltu – kokonaisuuksina. Näinä soittolistojen ja yksittäisten biisien kulta-aikoina albumikokonaisuuksien hahmottaminen tipoittain ilmestyvien biisien muodossa on melko mahdotonta. Haluammekin tarjota faneille ja muille innokkaille mahdollisuuden päästä kokonaisen albumin kimppuun vanhan liiton malliin jo aikaisemmin. Digitaalisiin palveluihin levy ilmestyy nykyaikaisemmalla tavalla sinkkujulkaisujen myötä syksyksi.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Albumin ensimmäinen sinkkulohkaisu ”Domesticated Violence” ilmestyy suoratoistopalveluihin 21. maaliskuuta. Kappale on balladi, joka kertoo perheväkivallasta ja sen uhrille aiheuttamista pitkittyneistä traumoista. Pian julkaistavan ensimmäisen maistiaisen lisäksi kevään aikana saadaan kuultavaksi vielä kaksi singleä ennen fyysisen levyn ilmestymistä. Bändi kertoo, että kevään aikana järjestetään myös ennakkokuuntelutapahtumia keikkojen yhteydessä. Levyn myötä Hagalas keikkailee ympäri kotimaata sekä toivottavasti myös ulkomailla kiihtyvällä tahdilla.

“Olemme tehneet levyn sillä ajatuksella, että musiikkimme on sellaista, jota haluaa itsekin kuunnella. Toivottavasti se kelpaa myös muille – ja kelpaahan se.”

”Mentes Reae” on jo ennakkotilattavissa Levykauppa Äxästä ja Inverse Recordsilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Kuva: Jules Visuals

Hagalas vasemmalta oikealle:
JM Helenius – kitara
Antti Huovila – kitara
Kalle Korhonen – laulu
Ville Uimi – basso
Teemu Kankainen – rummut

Bändiin pääset tutustumaan lisää täällä: Facebook, Instagram, YouTube, viralliset nettisivut

Uutta musiikkia odotellessa voit kuunnella “As A Unit” -EP:tä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat