Hagalas julkaisi uutta musiikkia ”Ascendant”-kappaleen muodossa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 23.5.2021

Jyväskyläläinen melodisen death metallin orkesteri julkaisi uutta musiikkia sinkun muodossa perjantaina 14.5.2021. Biisin nimi on ”Ascendant”. Bändin edellinen singlejulkaisu on otettu vastaan erittäin hyvin ja ”Catalyst” on saanut reilussa kuukaudessa yli 11 000 toistoa pelkästään Spotifyssä. Kuukausittaiset kuuntelijat ovat lähes 4 000.

Uusi biisi ”Ascendant” on rakenteeltaan ja fiilikseltään hieman erilainen kuin aiempi ”Catalyst”. Siinä missä aikaisempi oli selkeästi nopea ja melodisen death metallin genreen kuuluva ”perinteinen” mättöbiisi, on ”Ascendant” temmollisesti ja tunnelmallisesti selkeästi rauhallisempi, mutta on silti tunnistettavissa selkeästi kyseiseen genreen. Molemmat biisit kumartavat hienosti esikuvien, kuten In Flames’n, Insomniumin ja Children of Bodomin suuntaan.

Biisit on nauhoitettu helmikuussa 2021 bändin musiikillisessa miesluolassa Jyväskylän Palokassa. Äänittäjänä ja miksaajana toimi Samuli Raappana ja kokonaisuuden on masteroinut Tape Over Oy:n Joni Vanhanen (Ghost Brigade).

”Helmikuisesta kolmen singlen sessiosta jää julkaistavaksi vielä myöhemmin kesällä biisi ”Monochromatic”, jonka jälkeen suunnataan elokuun lopulla studioon äänittämään kolme seuraavaa singleä. Debyyttialbumin vuoro on keväällä 2022. Kesälle on suunnitteilla muutaman keikan rupeama kotimaassa ja toivottavasti myöhemmin syksyllä lähdetään valloittamaan baltiaa. Debyyttikeikat bändi soitti 2018 ”Crimson Tide” -EP:n julkaisun kunniaksi Tallinnassa ja Riikassa”, toteaa bändin Teemu Kankainen.