Hallitus suosittelee koronarajoituksien purkamista: mm. yli 500 hengen tilaisuudet sallitaan elokuussa

Moonsorrow’n yleisöä

Suomen hallitus järjesti tänään klo 19.00 tiedotustilaisuuden liittyen koronarajoituksien purkuun. Tänään käsittelyssä olivat suositukset sekä rajoitukset normaaliolojen puitteissa, ja tähän sisältyvät mm. kokoontumisrajoitukset ja vierailut.

Ministeri Kosonen kertoo, että 50 hengen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 1. heinäkuuta asti. Yli 50 hengen kokoontumiset ovat mahdollisia ulkotiloissa, kunhan käytössä on katsomolohkoja. 1. elokuuta sallitaan yli 500 hengen tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa. Jos epidemia kehittyy ilman merkittäviä muutoksia, kokoontumisrajoitukset voidaan purkaa kokonaan jo 1. lokakuuta. Jos tautitilanne pahenee, rajoitukset otetaan uuteen tarkasteluun.

Ministeri Kosonen vetoaa myös ihmisiin, jotka osallistuvat kulttuuri- ja liikuntatapahtumiin. Vaikka rajoituksia puretaan, on silti pidettävä kiinni yleisestä ohjeistuksesta. Fyysinen etäisyys ja hygienia on edelleen tärkeää, ja sairaana ei tule lähteä ulos. Kahvilat ja ravintolat saavat 22. kesäkuuta lähtien olla auki 04-02. Anniskelu on sallittua 09-01 välillä. Asiakasmäärää nostetaan niin, että sisällä saa olla 75% liikkeen suurimmasta asiakasmäärästä.

Jos kaikki etenee suunnitellusti, saatamme päästä keikoille ja festareille nopeammin kuin ajattelimmekaan. Kulttuurialan näkökulmasta tilanne vaikuttaa pitkästä aikaa hyvältä.

 

Kommentoi julkaisua