Halo Of Dreams – Kidu EP

2015_PROMO_white on helsinkiläinen thrash metal -orkesteri. Interaktiivisella levylautasella pyörähtelee ”Kidu Demo” EP.

Kolme biisiä käsittävä ”Kidu” aiheuttaa ensireaktiona vakavan naamapalmujen viuhahtelun ja paniikin omaisen ”En jumalauta kuuntele tätä” hokeman. Tämän kaiken aiheuttaa vain ensimmäisen biisin nimi: ”Viisasten Juoma.” Nyt ei olla ytimessä, nyt ollaan pullolla. Lopulta saan vapinan lakkaamaan ja tilanne eskaloituu. Biisi alkaa tölkin avaus-soundeilla -TIETENKIN! Viinaa tölkistä. Toimii aina tai ei koskaan. Mennään itse kappaleseen. Kohtalaisen räyhäkkäillä rässiriffeillä valeltu kappale lerpahtaa peruskauran puolelle ensimmäisen 30 sekunnin kuuntelun jälkeen ja erikoismainintana todettakoon, että ”puhtaat” laulut tuovat kappaleeseen vahvan kliseen maun.

Toinen kappale ”Polku, Valhe Ja Kuolema” alkaa lupaavasti black metaliin kallellaan olevalla introlla ja suorastaan maukkailla melodiapätkillä. Sitten – jopa oikeasti aggressiivisen kuuloista thrash meininkiä! Vahva petraus EP:n aloitusraidasta. Tämäkin kappale on kuitenkin vielä ”ihan kiva” -osastolla.

Kolmas kappale, nimibiisi ”Kidu.” Tämä kappale tuntuu jo enemmän siltä kuin sitä ei olisi sävelletty yläasteen musiikintunnilla. Tämä on se suunta jota olisin toivonut kahdelta muultakin kappaleelta. Aggressiivinen, ytimekäs ja hieman jopa raivohullu. Erikoismaininta laulajan suoritukselle kappaleessa. Toimii.

Yhteenvetona Halo Of Dreams ja demo-EP ”Kidu” putoavat jonnekin sinne demolaarin keskivaiheille. Sinne ei aurinko paista, mutta eipä pohjavedetkään kastele sukkia. En malta olla toteamatta, että Halo Of Dreamsin epäonneksi Mokoma on tehnyt kaiken tämän jo ja vieläpä paremmin. Tahaton tai tahallinen huumori varjostaa demo EP:tä heti alkusoinnuista ja aiheuttaa hankaluuksia yhtyeen vakavasti otettavuuden kannalta. Positiivisella puolella on tiukkaa soittamista ja sanoitukset tuntuvat olevan harkittuja, ainakin kahdessa kappaleessa tällä julkaisulla. Tämä yhtye pystyy paljon parempaankin.

5/10

Kappalelista:

  1. Viisasten Juoma
  2. Polku, Valhe ja Kuolema
  3. Kidu

https://www.facebook.com/pages/Halo-Of-Dreams/159997970720292

http://www.mikseri.net/artists/haloofdreams.127345.php

Kirjoittanut: Ilkka Laaksonen

Kommentoi julkaisua