Hämeenlinnalainen VANAI julkaisi kappaleen ”Taivasikkuna”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.11.2021

VANAI julkaisi 12.11.2021 singlen ”Taivasikkuna” joka iskee pöytään bändin parhaan kertsin ja kasvaa lopussa devintownsendmaiseen tapaan eeppisiin mittoihin.

VANAI on vuonna 2012 perustettu hämeenlinnalainen metalliyhtye. Bändi tunnettiin vuoteen 2019 asti nimellä Rivefell kunnes se loi nahkansa ja vaihtoi laulukielen suomeksi. Yhtye on nimetty muinaisen Vanain kaupungin mukaan joka sijaitsi Hämeessä pimeällä keskiajalla. Ensimmäinen suomenkielinen EP ”VANAI” julkaistiin vuonna 2019.

Taivasikkuna” ja syyskuussa julkaistu ”Linna” äänitettiin Hämeenlinnassa kesällä 2021. Miksauksesta ja masteroinnista vastasi Janne Saksa Sound Supreme -studiolla.

VANAI:n laulaja-kitaristi Tuukka Savimäki kertoo ”Taivasikkunan” taustoista seuraavaa:

”Elämme ajassa, jossa umpimieliset denialistit huutavat kilvan totuuksiaan ja salaliittoteoreetikot houkuttelevat kurkistamaan taivasikkunoistaan näkymiä, jotka muuttuvat kuin kaleidoskoopissa. Samaan aikaan keskustelukulttuuria rapauttaa lamauttava täydellisyyden vaatimus ja ilmapiiri, jossa asiat ymmärretään tahallaan väärin, tuomiot julistetaan etukäteen ja virheet jäävät polttomerkkeinä ihoon hehkumaan. Sillat sortuvat painon alla, kun portit lukitaan kaikista suunnista.”

Kitara ja laulu – Tuukka Savimäki
Kitara ja taustalaulu – Kaarle Putti
Basso ja taustalaulu – Sami-Matti Pesonen
Rummut ja taustalaulu – Olli Piironen