Hammerfall – Infected

Laitetaanhan faktat pöytään, ennen kuin aletaan ruotia itse levyä. Hammerfall on loistava yhtye. Yhtyeen kuusi ensimmäistä albumia ovat vertaansa vailla olevia heavy metal klassikoita, joilta löytyy tukku unohtumattomia kappaleita. Sen sijaan edellinen levytys ”No Sacrifice, No Victory” oli jotenkin ihmeellisen munaton esitys yhtyeeltä. Valitettava tosiasia on se, että ”Infected” jatkaa yhtyeen jyrkkää alamäkeä ja mikäli edes mahdollista, tekee sen entistä jyrkemmäksi.

Jo ensisekunneista lähtien levyä kuuntelee lähinnä ihmetellen, onko tämä nyt varmasti oikea levy vai onko promopakkauksessa saapunut vahingossa jonkun aloittelevan ”wannabe heavy metal” yhtyeen demotuotoksia tilalle? No, laulaja Joacim Cansin äänestä kyllä selviää, että kyseessä on Hammerfall, valitettavasti.

Missä ovat kappaleet, kuten ”Steel Meets Steel”, ”Heeding The Call”, ”Stronger Than All”, ”Rebel Inside” ja niin edelleen nykypäivän Hammerfallissa? Tältä levyltä niitä ei löydä yhtä ainutta. ”Bang Your Head” sekä ”Let’s Get It On” ilmeisesti yrittävät olla niitä henkeä nostattavia mahtipontisia nyrkinpuistatus veisuja, itselläni nousee korkeintaan olkapää muutaman sentin ylöspäin. Sen sijaan yhtye tarjoilee ihmeellisiä kappaleita, kuten aloitusraitana toimiva scifi ideointi ”Patient Zero”, järkyttävän huono balladi ”Send Me A Sign” ja kirsikkana kakun päällä toimiva lähinnä Iron Maiden ”The Number Of The Beast” parodiaversiolta kuulostava ”666-The Enemy Within”. Loppulevyn ollessa lähempänä tylsää ja kuivahkoa pop metallia, kuin sitä raskasta power / heavy metal julistusta, millä yhtye aikoinaan on pinnalle noussut, menee tästä touhusta maku ihan täysin.

Jos Hammerfall on todellakin yrittänyt tehdä power metal albumin ilman poweria, se on onnistunut siinä helvetin hyvin. Muussa tapauksessa yhtye tarpoo tällä hetkellä niin syvässä suossa, ettei pinnalla näy kuin korkeintaan muutama hiuskarva. ”One More time” kappaleen nimenä enteilisi, että Hammerfall olisi valmis laittamaan jo pillit pussiin. Toivon mukaan ”Infected” ei kuitenkaan jää yhtyeen viimeiseksi levyksi, sillä kyllä Hammerfall ansaitsee hieman kunniakkaamman lopetuksen hienolle uralleen. Näin häpeällistä loppua ei kukaan toivo, ei edes ruotsalaisille.

2/10

Kappalelista:

1. Patient Zero
2. Bang Your Head
3. One More Time
4. The Outlaw
5. Send Me A Sign
6. Dia De Los Muertos
7. I Refuse
8. 666 – The Enemy Within
9. Immortalized
10. Let’s Get It On
11. Redemption

http://www.myspace.com/hammerfall

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Kommentoi julkaisua