Fanit - Tuska 2019.

Hampurin merimuseo järjestää torstaina virtuaalisen opaskierroksen metallikansalle

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 28.7.2020
Fanit – Tuska 2019.

Mitä tekemistä metallimusiikilla on merenkulun historiassa? Se selviää torstaina, kun Hampurissa sijaitseva merimuseo Internationales Maritimes Museum Hamburg järjestää virtuaalisen opaskierroksen metallimusiikin ystäville. Maksuton verkkotapahtuma käynnistyy heinäkuun 30. päivä kello 19.30 Suomen aikaa. Opaskierrosta varten tulee varata tunti, mikäli haluaa katsoa sen kokonaisuudessaan. Tarkempia tietoja verkkotapahtumasta löytyy tapahtuman Facebook-sivulta.

Intendentti Gerrit Menzel sekä viestintäjohtaja Damián Morán avaavat metallikansalle merenkulun historiaa. Molemmat historioitsijat ovat sattumoisin itsekin metallimusiikin ystäviä. He esittelevät kierroksella museon alueita, joista löytyy metallimusiikin lyriikoita inspiroivia asioita.

Hampurin merimuseossa vierailee paljon metallimusiikin faneja. Eritoten Wacken Open Air -festivaalin aikaan metallikansa on sivistänyt itseään myös merenkulun historialla. Menzel ja Morán kaipasivat metallihenkisiä turisteja ja ylipäätään Wacken Open Airin live-elämystä ja saivat idean järjestää opaskierroksen kerätäkseen musiikin ystävät linjoille kanssaan. Wacken Open Air järjestetään tänä vuonna virtuaalisena.

Opaskierroksen aikana ei kuulla musiikkia, vaan se on nimenomaan kerronnallinen virtuaalikierros.