”Hän helvetti meni sinne ja näytti paitsi bändille, myös kaikille heidän faneilleen” – Corey Taylor muistelee Joey Jordisonin keikkaa Metallica-tuuraajana

Kirjoittanut Heidi Mikkonen - 15.9.2021


Slipknot-laulaja Corey Taylor on muistellut hiljattain edesmenneen yhtyetoverinsa, rumpali Joey Jordisonin tuuraajakeikkaa Metallican riveissä vuoden 2004 Download-festivaalilla. Taylor antoi Knotfestin Ryan J. Downeylle neliosaisen haastattelun, jonka kolmannessa osassa keskustelunaiheena oli Jordisonin pesti Lars Ulrichin tuuraajana Downloadissa yhdessä Slayerin Dave Lombardon ja Ulrichin teknikko Flemming Larsenin kanssa. Voit kuunnella haastattelupätkän kokonaisuudessaan tämän jutun lopusta.

Taylor kertoi olleensa paikalla Downloadissa lavan takana yhdessä tuolloisen Slipknot-basisti Paul Grayn ja lyömäsoittaja Clownin kanssa kannustamassa Jordisonia. Taylorin mukaan Jordison ”oli paskoa alleen jännityksestä – – aina [lavan] taakse tullessaan hän kysyi ’Kuinka minä pärjään? Kuinka minä pärjään?’ – – hänelle heiteltiin kappaleita, joita he eivät olleet harjoitelleet. He heittivät hänelle kaikkea Misfits-kamaa, ja hän helvetti tiesi ne. He olisivat varmaan pitäneet hänet lavalla koko illan jos olisivat voineet.” Jordison oli itse muistellut esiintymistään Metallican kanssa sanoen sen olleen unelmien täyttymys ja yksi hänen elämänsä parhaista keikoista. Taylorin mukaan Jordison kertoi hänelle illan menneen kuin sumussa, ja ettei tämä aluksi muistanut keikasta mitään ennen kuin katsoi siitä tehdyn videotallenteen. Laulaja on haastattelussa selkeästi ylpeä Slipknotissa vuoteen 2013 asti vaikuttaneesta rumpalista ja innoissaan siitä, että sai olla todistamassa ja jakamassa tapahtumaa kollegansa kanssa.

”En tiedä, odottivatko he sitä, mutta hän helvetti meni sinne ja näytti paitsi bändille [Metallicalle], myös kaikille heidän faneilleen – ei ainoastaan sen kunnioituksen, joka meillä on heitä ja heidän musiikkiaan kohtaan, vaan myös sen, että me osaamme pitää puolemme. Mielestäni se oli suuri hetki.”

Aiheesta uutisoi Blabbermouth. Haastattelulainaukset toimittajan suomennoksia Blabbermouthin artikkelin mukaan.