Hanging Garden jatkaa luontaista kehitystään viidennellä albumillaan

Hanging Garden – I Am Become

Melodisuus, melankolisuus ja sisäänpäinkääntyneisyys ovat adjektiiveja, jotka tulevat mieleen Hanging Gardenin musiikista. Tätä kaikkea huokuu myös yhtyeen tuorein studioalbumi ”I Am Become”. Monista miehistönvaihdoksista huolimatta heidän musiikissaan ja levyillään tuntuu olleen, ja on edelleen, selkeä suunta. Alkutaipaleen doom metalista on tultu melodisempaan ja modernimpaan metalliin kallellaan olevaan suuntaan sen lisäksi, että puhdasta laulua on ujutettu mukaan enemmän ja enemmän. Tähän jatkumoon asettuu luontevasti myös uusin kokopitkä.

Yksi asia pistää kuitenkin erityisellä tavalla korviin: suomen kieli on otettu englannin kaveriksi laulukieleksi. Suomenkielisiä säkeitä kuultiin jo albumia edeltäneellä ”Hereafter”-EP:llä, mutta nyt kaunista kieltämme on mukana paljon enemmän. Suomea käytetään kuitenkin edelleen pikemminkin tehosteena, eikä se nouse vielä tasavertaiseksi ilmaisumuodoksi englannin kielen vierelle. Joka tapauksessa äidinkielemme istuu kappaleisiin hyvin.

”I Am Become” on hyvä lisä yhtyeen varsin vakuuttavaan diskografiaan. Huomio kuitenkin tahtoo alkaa herpaantua loppua kohden, tarkemmin sanottuna kolmen viimeisen kappaleen aikana. Kokonaisuutena levy on hyvä, mutta erottuvia ja mieleen jääviä kohokohtia on vähän. Itselläni hieman kokeellisemmat raidat ”Our Dark Design” ja ”Kouta” nousevat selkeästi yli muiden. Etenkin ”Kouta” lumoaa ja jää pääkoppaan kummittelemaan. Tasapaksuuden uhallakin albumi on kuitenkin riittävän ryhdikäs paketti, jossa riittää pureskeltavaa, ja joka ei tuottane pettymystä yhtyeen faneille.

8-/10

Kappalelista:
1. As Above So Below
2. Hearthfire
3. Elysium
4. Our Dark Design
5. Kouta
6. From Iron Shores
7. One Hundred Years
8. Forty One Breaths
9. Ennen

Hanging Garden Facebookissa

Kirjoittanut: Anna-Leena Harinen

Kommentit