Hanging Garden – I Was a Soldier (EP)

6.12. PRKL:ssä Kaaoszine-klubilla Mother Susurruksen ja Keoman kanssa esiintyvä Hanging Garden julkaisi vuoden 2013 alussa kokopitkän albumin. Ilmeisesti albumin ulkopuolelle jäi muutama biisi, jotka tämä kotimaista melodista doom metallia tarjoava yhtye halusi tuoda koko kansan kuultavaksi, ja nyt niistä kappaleista on koottu EP.

Tämän lyhyen EP:n aloittaa raskaasti ”Winter to Summer Adverse”, josta tulee väistämättä ainakin itselleni mieleen Swallow The Sun. Kappaleen kuluessa Hanging Garden kyllä osaa näyttää pehmeämmänkin puolensa kertosäkeen melodioiden hempeiden tanssahteluiden kautta.

EP:n nimikkoraita ”I Was a Soldier” on puolestaan hieman herkempi ja haikeampi veto. Kappale on mielestäni jo riittävä syy siihen, miksi tämä EP on koottu ja julkaistu, vaikka edellisestä albumista ei ole kulunut vuottakaan. ”I Was a Soldier” aiheuttaa ainakin itselleni kylmät väreet. EP:n viimeistelee ”Will You Share This Ending With Me”, joka jatkaa synkkää tunnelmaa hämärästi jättäen jäljelle leijumaan kysymyksen ”Oliko tämä tosiaan tässä?”

Kokonaisuutena lähes varttitunnin kestävä Hanging Gardenin ”I Was A Soldier” on lyhyt, mutta ytimekäs teos. “I Was A Soldier” sisältää aitoa doom metallia melodialla maustettuna, eikä bändi poikkea omasta tyylistään tälläkään teoksella. Jos täytyisi etsiä tähän pimeään vuodenaikaan sopiva EP, niin tässä olisi varma valinta. Taitaa ehkä myös tämä toimittajan tynkä madella paikalle itsenäisyyspäivänä PRKL clubille tsekkaamaan, toimiiko bändi livenä yhtä hyvin kuin albumilla.

8 / 10

Kappalelista:
1. Winter to Summer Adverse
2. I Was a Soldier
3. Will You Share This Ending with Me

http://hanginggarden.rubiini.org/

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua