Hanging Gardenin ”Kuura” on oodi hyisen kauniille pohjolan talvelle

Kirjoittanut Niko Kuusela - 9.4.2021
(c) Kalle Pyyhtinen

Hanging Gardenin toukokuussa julkaistavalta ”Skeleton Lake” -albumilta on ilmestynyt toinen single ja video kappaleesta ”Kuura”. Tulevan albumin avaava ”Kuura” on kuvattu pohjoisen talvisessa maisemassa – ympäristössä, jossa ”Skeleton Lake” -albumi sai lopullisen muotonsa.

Hanging Gardenin laulaja Toni Hatakka kertoo kappaleen ja videon idean syntyneen hänen ja yhtyeen toisen laulajan, Rikka Hatakan, kuukauden kestäneellä vaikuttavalla matkalla Pohjois-Suomeen:

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Kuvasimme vähintään puolet videon materiaalista matkallamme. Vaeltaminen erämaassa oli osittain rankempaa kuin kuvittelimme, mutta onnistuimme silti saamaan droneilla kuvattua materiaalia talteen. Luonnon rauha ja tyhjyys yhdistettynä sen kauneuteen oli hämmästyvää. Toivottavasti voimme Kuura-kappaleella ja sen videolla välittää edes osan tästä tunteesta.”

Hanging Gardenilta on ilmestynyt myös albumin taustoja avaava ”Tales From The Skeleton Lake” -videosarja, jonka ensimmäisessä osassa käsitellään ”Kuura”-kappaleen syntyä.