Hanoi Rocks – All Those Wasted Years – Live At The Marquee

“All Those Wasted Years” on Hanoi Rocksin vuonna 1984 julkaisema ensimmäinen live-albumi, joka on nauhoitettu joulukuussa 1983 Lontoon The Marquee Clubilla, ja nyt siitä julkaistaan uusintapainos muiden vanhojen julkaisuiden ohella.

on ollut aikansa suunnannäyttäjä, merkittävä bändi, jonka matka päättyi liian aikaisin 80-luvulla juuri, kun oli ehtinyt vasta kunnolla alkaa (lukuun ottamatta 2000-luvulla comebackin tehnyttä uudelleenperustettua Hanoi Rocksia), mutta tämä albumi ei mielestäni edusta yhtyettä parhaimmillaan.

Hanoi Rocksilla on paljon hyviä kappaleita, ja tämän levyn kappalelista näyttääkin aika hyvältä, mutta omaa kuunteluani häiritsi se, että useissa kohdissa kappaleiden nauhoitus oli pysäytetty suurin piirtein samalla sekunnilla, kun kappaleen viimeisten sanojen viimeiset tavut päättyivät. Kappaleiden välissä ei ollut tilaa. Live-julkaisuissa sitä usein on liikaakin, mutta tässä asia oli päinvastoin. Näkemieni videotallenteiden perusteella olen pitänyt Hanoi Rocksia todella vakuuttavana live-bändinä, mutta tämä levy ei vedä vertoja videoille. Mieluummin kuuntelisin yhtyettä studioalbumeilta, sillä laulu tai soitto ei kuulostanut ihan parhaalta mahdollisesta, ei vaikka ottaa live-olosuhteet huomioon. Yhtyeen liven kuuntelu oli jopa vähän tylsää, mikä yllätti, kappaleet kun lähtökohtaisesti kuitenkin ovat omalaatuisia ja tarttuvia. Yhtyeen energia on aika pitkälti juuri lavaesiintymisessä, minkä lisäksi yhtye on visuaalisesti mielenkiintoisen ja näyttävän näköinen muutoinkin, joten tämä varmasti toimisi paremmin kuvan kera. Keskittyminen ei liven aikana ole enää oikein riittänyt musiikillisiin tarkkuuksiin.

Toisaalta tämä voi kyllä olla todella virkistävääkin kuunneltavaa: tuttuja Hanoi-klassikoita vähän erilaiseen tyyliin esitettynä tai vastapainoa nykyisin paljon pinnalla oleviin koneellisiin soundeihin. Hanoi Rocksin tuotanto on sitä todellista rock´n´rollia. Se on oikeilla soittimilla soitettua, ei liikaa tai juuri lainkaan jälkituotannollisesti siloteltua, vaan aitoa suoraan soittimista ja laulajan omasta äänestä lähtevää.

Hanoi Rocks on kova bändi, ja tämäkin settilista on aika maittava, mutta jostain syystä kaikesta edellä mainitusta johtuen ja kaikesta siitä huolimatta tämän levyn kautta en vain kerta kaikkiaan saanut kiinni fiiliksestä. Tätä olisi tarvittu, että levy olisi enemmän kuin keskinkertainen.

5/10

Kappalelista:
1. Pipeline
2. Oriental Beat
3. Back To Mystery City
4. Motorvatin´
5. Until I Get You
6. Mental Beat
7. Don´t Never Leave Me
8. Tragedy
9. Malibu Beach Nightmare
10. Visitor
11. 11th Street Kids
12. Taxi Driver
13. Lost In The City
14. Lightnin´ Bar Blues
15. Beer And A Cigarette
16. Under My Wheels
17. I Feel Alright
18. Train Kept A-Rollin´

Kirjoittanut: Terhi Skippari

 

Kommentoi julkaisua