Hanoi Rocks -yhteyksistään tunnettu Electric Boys On The Rocksiin huhtikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.12.2018

Vuonna 1988 perustettu ruotsalainen hard rock -yhtye Electric Boys esiintyy huhtikuun 24. päivänä Helsingin On the Rocksissa.

Vuonna 2009 comebackin tehnyt ja tuolloin Suomessakin kolme keikkaa heittänyt yhtye julkaisi juuri albumin ”The Ghost Ward Diaries”, jonka myötä bändi kiertää ensin Ruotsissa ja maaliskuussa 2019 Isossa-Britanniassa. Huhtikuun koittaessa Suomeen saapuu siis sisäänajettu, uutta intoa puhkuva ja kokenut katurockkopla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Electric Boys kulki lujaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa 1990-luvun alussa. ”Funk-O-Metal Carpet Ride” -albumin hitti ”All Lips N’ Hips” nousi Billboardin listalle ja pyöri videona Music Televisionissa. Maailmanlaajuisen keikkailun ohessa syntyi kakkosalbumi ”Groovus Maximus”, joka äänitettiin Abbey Roadin studiolla Lontoossa. Levyltä nousi hitiksi biisi ”Mary in the Mystery World”.

Electric Boysin kolmas pitkäsoitto Freewheelin’ ilmestyi vuonna 1994, mutta samalla into rockiin oli hiipunut. Electric Boys kuopattiin, mutta vain väliaikaisesti. Tämän jälkeen laulaja-kitaristi Conny Bloom ja basisti Andy Christell ehtivät muun muassa vaikuttaa Hanoi Rocksin kokoonpanossa vuosina 2005-2009.

Electric Boysin uuden tulemisen jälkeen on syntynyt kolme albumia: And Them Boys Done Swang (2011), Starflight United (2014) ja The Ghost Ward Diaries (2018). Saman lavan Electric Boys on vuosien varrella jakanut esimerkiksi Metallican, Alice Cooperin, Vixenin ja Thunderin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Electric Boys (Swe)
ke 24.4.2019
Helsinki, On the Rocks
Liput 18 e + toim.kulut (Tiketti), 22 e ovelta

www.electricboys.com
rocks.fi
www.nem.fi