Hard Action – Sinister Vibes

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 10.6.2015

”Sinister Vibes” on kotimaisen raskaan rockin uuden yrittäjän Hard Actionin debyyttialbumi, jonka julkaisee Svart Records. Retroilevat rock- ja metalliyhtyeet ovat varsinkin täällä Suomessa viime vuosina nostaneet päätään, julkaisseet kourallisen kovia levyjä ja herättäneen huomiota maailmanlaajuisesti, eikä ole täysin älytön ajatus, että Hard Action voisi jonain päivänä olla lähellä tuon porukan kärkeä.

Tuo aika ei kuitenkaan ole ihan vielä, sillä vaikka ”Sinister Vibes” onkin varsin mallikelpoinen esitys vanhan koulukunnan hard rockia, Hard Action ei ainakaan vielä yllä sinne kaikkein kirkkaimpien tähtien joukkoon. ”Sinister Vibes” sisältää erittäin hyvin toteutettua, energistä, vauhdikasta, menevää ja melko tarttuvaa raskasta rockia. Osa kappaleista tarttuu päähän ja toimii sellaisenaankin todella hyvin, mutta osa taas jää hieman hengettömäksi.

Levyn nimikkokappale on hyvä esimerkki Hard Actionista parhaimmillaan. Se ei ehkä ole levyn nopeinta antia, mutta pistävän tyylikkäät kitarasoolot ja -lickit, yksinkertaisesti ja tarttuvasti rokkaavat riffit, laulajan sopivasti hiomaton ja persoonallinen tulkinta sekä erityisesti voimakkaan melodinen kertosäe tekevät yhdessä esimerkillisen rock n’ roll -kappaleen. ”Deadweight (Cut Me Loose)” ja ”Chosen Few” taas edustavat levyn nopeaa puolta ja suorastaan hohkaavat energisyyttä ja hyvää meininkiä.

En sanoisi, että levyllä on varsinaisia täytekappaleita, mutta osa kappalemateriaalista on jotenkin vaisua ja kasvotonta verrattuna levyn kovimpiin biiseihin ja tuntuu kaipaavan vielä hiomista. Suurta vahinkoa ei kuitenkaan ole sattunut, sillä heikoimpiakin kappaleita kuuntelee erittäin mielellään, vaikkeivät ne aiheuttaisikaan suuria tuntemuksia ja jättäisi jälkeensä pakonomaista tarvetta kuulla kappaleet uudestaan. ”Sinister Vibesin” parhaat kappaleet, kuten ”Dead Dogs”, ”Chosen Few”, ”Hey You” ja ”Sinister Vibes”, aiheuttavat juurikin noita edellä mainitsemiani asioita.

Hard Actionin debyyttalbumi on piristävä ja energinen kokonaisuus, joka erottuu harmaasta massasta niin kiitettävästi rullaavilla kappaleillaan kuin hieman vanhahtavalla ja maanläheisellä soundillaan, jota ei ole onneksi viilattu liian puhtaaksi ja nykyaikaiseksi. Hard Actionin on vielä laitettava hieman palikoita paikoilleen, mutta ”Sinister Vibes” on erittäin lupaava alku.

7½/10

Kappalelista:
1. Dead Dogs
2. Chosen Few
3. Cut to the Bone
4. Night Moves
5. Deadweight (Cut Me Loose)
6. Watch Me Burn
7. Hey You
8. Sinister Vibes
9. Gunpoint
10. No Lesson Learned

Hard Actionin kotisivut
Hard Action Facebookissa


Kirjoittanut: Jyri Kinnari