Hard rock -yhtye Tempt julkaisi näkemyksensä ”We Will Rock You” -klassikon vähemmän tunnetusta versiosta

Kirjoittanut Niko Kuusela - 15.1.2023

Yhdysvaltalainen uuden aallon hard rock -poppoo Tempt palaa viime kesän runditunnelmiin julkaisemalla oman näkemyksensä Queenin legendaarisen ”We Will Rock You” -biisin fast-versiosta. Temptin leirissä kappaleen merkitys muotoutui Euroopan kiertueen ensimmäisellä festarikeikalla Rock Im Parkissa, jossa kappaleen kertosäe villitsi yleisön laulamaan mukana.

”Siinä hetkessä päätimme, että sen kiertueen kaikki keikat tullaan lopettamaan tähän biisiin”, kertoo laulaja Zach Allen.

”Olin kuullut tämän niin kutsutun fast-version vuosia sitten eräältä bootleg-levyltä. Queen ilmeisesti tapasi aloittaa ja lopettaa keikkansa sillä, mutta versio on silti varsin tuntematon jopa musadiggareiden keskuudessa. Keikoilla on hauska seurata yleisön reaktioita, kun se ei aluksi tajua, mistä kappaleesta on kyse. Biisin edetessä ihmiset tunnistavat sen, ja kertosäkeistössä kaikki jo laulavat mukana!”, jatkaa kitaristi Harrison Marcello.

Ikonisilla eurooppalaisilla festareilla kuten Hellfestissä, Downloadissa ja Graspopissa viime kesänä soittanut yhtye on kasvattanut kannuksiaan lämmittelemällä lauteita myös sellaisille bändeille kuten Iron Maiden ja Bon Jovi. Yhtye aloittaa myös tänä vuonna tulevan albuminsa pohjustustyön. Albumista ei paljasteta vielä yksityiskohtaisempia tietoja, mutta levyn tuottajaksi on kiinnitetty Grammy-palkittu Chris Lord-Alge, joka tunnetaan työstään muun muassa Green Dayn, Paramoren sekä Musen kanssa.

Temptin versio kappaleesta saapuu suoratoistopalveluihin 27. päivä tammikuuta, mutta biisin ja sen videon pääsee katsomaan jo nyt tästä: