Hard rockia jota kuuntelee paremman puutteessa – arviossa Manic Sinnersin ”King Of The Badlands”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 13.3.2022

Romanialainen trio, Manic Sinners, julkaisi helmikuun lopussa debyyttialbuminsa. Vokalisti Ovidiu Antonin, kitaristi Toni Dijmarescun sekä rummuista ja kosketinsoittimista vastaava Adrian Igrisanin muodostama kokoonpano on luonut esikoispitkäsoitolleen hyvin hard rock -henkisen äänimaiseman, josta löytyy myös perinteisen hevin piirteitä.

Tusinan verran kappaleita sisältävä ”King Of The Badlands” on mutkatonta hard rockia, jonka keskiössä ovat murakat riffit, hienoinen progressiivisuus sekä Antonin karkeaääninen tulkinta. Teosten välillä on hienoisia painotuseroja, mutta pääasiassa kappaleet on tehty samasta muotista. Instrumentaaliset ”Out For Blood” ja ”Crimson Queen” antavat albumille kuitenkin mukavaa vaihtelua kuten myös ”Anastasian” ja ”A Million Milesin” kaltaiset kevyemmät teokset.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Manic Sinners on saanut debyyttialbumistaan aikaan tasaisen varman kokonaisuuden. Pitkäsoitto ei pidä sisällään suurempia yllätyksiä tai pettymyksiä. Kappaleita kuunnellessa huomaa melko helposti, ettei albumilta erotu edukseen montaakaan teosta. Poikkeuksiin lukeutuvat lähinnä ”Anastasia” ja ”Nobody Moves” sekä synkeä päätösraita ”Down In Flames”. Sääli, sillä yhtyeessä olisi selvästi potentiaali näyttävämpäänkin lopputulokseen. Manic Sinnersin debyyttialbumia voisi kuvailla varmaksi valinnaksi rock-nälkään, mutta suurempia tunteita pitkäsoitto ei herätä suuntaan tai toiseen.

https://www.facebook.com/manicsinners

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen