Hårda Skit – Ros Rus

hårda skit_Ros RusJoensuussa manataan pahoja henkiä sekä kylvetään mustaa huumoria nimellä Hårda Skit. Allekirjoittaneen ruotsin kielen taito ja nauruhermot aiheuttivat liikehdintää aivokemiassa, mutta äkkiäkös siitä toivuttiin. ”Ros Rus” -nimeä kantavan EP:n kansitaide on okkultistisen ihailtavan näköinen Baphometin ja (ilmeisesti) väkijuomapullojen kantta koristaessa, sen sisältöä unohtamatta.
Teoksen kaksi raitaa, ” I: Skjærsilden” ja ” II: Glemselen”, tarjoavat molemmat vähän yli 11 minuuttia sekä atmosfääristä että perinteisempää black metal -meininkiä. Tuotanto ei kuitenkaan edusta tyypillistä bläkkisminimalistisuutta, vaan oikein miellyttävän kuuloista settiä on tämä duo saanut purkkiin.  Kitarasoundit ovat täydellisen rosoiset, rummuissa ja niiden soitossa on terävyyttä ja laulu on apaattisen esoteerista älämölöä (tämä levy myös todistaa, että bassokitaran kuuleminen sopii oikeasti black metaliin!). Näin lyhyesti sanottuna: nautinnollisen eeppinen matka, joka vie sinut Joensuun hyisiin syövereihin ja auttaa kylmää sieluasi kantamaan apostasian lippua taistelun loppuun asti. Ei kuitenkaan suositella heikkohermoisille eikä AD/HD-grindipäille, mutta aina kannattaa yrittää.

Eipä ole vähään aikaan tullut vastaan näin taidokkaasti soitettua SEKÄ tuotettua bläkkistä, josta samaan aikaan saisi pitkäaikaiset vibat mielenkiintoa kadottamatta. Kaiken tämän jälkeen mietityttää vain, kuinkahan pahasti ”KVLT”- tai ”TRVE”-status on uhattuna bändin nimen tai tragikoomisten teemojen takia. UG-piireissä ei välttämättä tule lisäpinnoja näistä arvoista, mutta lähes puolueeton demosetä myy kyllä sielunsa uudestaan Saatanalle tämän perusteella. Tai muuttaa Joensuuhun.

8/10

Biisilista:

1. Skjærsilden
2. Glemselen

https://www.facebook.com/hardaskit

http://hardaskit.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Kristian Kankare

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: