Hardcore @ Club Prkl 14.9.2012

Kirjoittanut Teresa Liljeberg - 17.9.2012

Finnish Hardcore Promotions @ Club Prkl, 14.9.2012

Syyskuisen sateen ropistessa niskaan oli nenä suunnattu kohti ensimmäiseen Finnish Hardcore Promotionsin järjestämään hardcore-iltamaan Prkl Clubille. Luvassa oli kunnon myllytystä neljän bändin voimin ja KaaosZine päätti lähteä mukaan seuraamaan illan kulkua.

Tällä toimittajalla oli jännät hetket edessä, kun päivä oli alkanut jokseenkin flunssaisissa merkeissä ja ilta oli pyhitetty hardcorelle sekä promohommille. Vitamiinien ja särkylääkkeiden voimin astelin Prkl Clubille ja ennen kuin tajusinkaan, oli ensimmäinen bändi aloittelemassa settiään.

Ensimmäisenä lavalle asteli lahtelainen Out Of Breath, joka lämmitteli yleisön muutaman tahdin jälkeen hyvin mukaan.  Aika normaalia että illan alussa porukka ei uskalla ihan lavan lähelle, mutta tässä tapauksessa se oli ihan aiheellista, nimittäin siinä vaiheessa kun porukka lämpesi, niin silloin on hyvä joko pitää etäisyyttä tai mennä mukaan. Lavan eteen hyökkäsi muutama kaveri fiilistelemään kunnolla, ja välillä vokalisti hyppäsi alas lavalta mukaan, joka sai yleisön vielä paremmin innostumaan.

Toinen bändi, turkulainen .45 Stainless, heitti hyvät löylyt paikallaolijoiden niskaan. Yleisön polvet notkuivat biisien tahdissa ja niskatkin sai hyvän alkujumpan. Viimeistään siinä vaiheessa jengi oli lämmennyt, kun kundit esittivät ”Sokka Irti – FTW!”-biisin, joka kyllä iski uudempiinkin kuuntelijoihin kuin kirves halkoon. Hyvä setti kundeilla, itse tykkäsin, ja niin moni muukin.

Kolmantena lavalle astui belgialainen Redemption Denied, joka piipahti heittämään keikan lyhkäsen rundinsa aikana. Bändin soundi oli ihan hyvä, mutta pitkähköt hiljaiset tauot biisien välillä häiritsi hieman. Henkilökohtaisesti pidän itse siitä, että välissä olisi joko hyvät välispiikit tai sitten siirrytään suoraan seuraavan biisin tahteihin. Yleisöä myös ”surffaili” toistensa päiden yli ja liukas lattia onnistui yllättämään muutaman ”pittiläisen”. Suuremmilta haavereilta taidettiin kuitenkin välttyä.

 

Illan viimeinen bändi Cutdown Helsingistä sai sekin lämpimän vastaanoton ja Prkl Clubin kaakelilattia oli jälleen täynnä innostuneita musiikin ystäviä.  ”Pitissä” heilui käsiä, jalkoja sekä jopa kainalosauvoja, ja moni yleisöstä pääsi osallistumaan biisien laulamisessa – jopa tapahtumajärjestäjä itse.  Yleisö jaksoi hyvin loppuun saakka ja hardcore-fanit saivat hyvän pläjäyksen lippunsa vastikkeeksi.

 

Illassa järjestettiin myös Hardcore Help Foundationin lahjoituskeräys, jonka kaikki tuotot menevät lyhentämättöminä HHF:lle. Redemption Deniedin kundit ottivat keikkaillan päätteeksi mukaansa jäljelle jääneet lahjoitukset ja toimittavat ne asianmukaisesti perille. Illan aikana järjestettiin myös arvonta, jossa oli mahdollisuus voittaa 50 € lahjakortti EMP:n verkkokauppaan. Arvonta on suoritettu ja lahjakortin saa Deny Müller Vantaalta – lahjakortti lähtee postissa voittajalle viikolla 38.

Seuraavan kerran arvontaan voi osallistua 6.10. Kaaoszinen klubi-illassa Prkl Clubilla, jossa esiintyvät Dead Sound Committee, Ceaseless Torment ja TUKKANUOTTA.Tervetuloa!

Kirjoittanut: Teresa Liljeberg

Kuvat: Nelli Tatti

3 comments on “Hardcore @ Club Prkl 14.9.2012”

  1. Jebu

    Ihan hyvä ja kuvaava teksti illasta! Out Of Breath on kuitenki LAHTI hardcorebändi, ei espoo..

  2. Arto Mäenpää

    Korjattu on. Kiitoksia huomiosta.

  3. Teresa Liljeberg

    Kiitos, ja kiitos myös korjauksesta. :)

Comments are closed.