Hassisen Koneen Ratinan keikan lämppärit selvillä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.5.2022

Hassisen Koneen odotetun ”40 vuotta myöhemmin” -juhlakeikan lämmittelijät ovat nyt selvillä. Lauantaina 30. heinäkuuta Tampereen Ratinan stadionilla toteutuvan konsertin avaavat Tuomari Nurmion nykyinen yhtye Dumari & Spuget, jota Ratinan keikalla vahvistaa puhallinryhmä Blosarit sekä kotimaisen indien suursuosikki Litku Klemetti. Jo kertaalleen loppuunmyytyyn tapahtumaan on vapautunut rajattu määrä lippuja, joiden myynti on käynnissä Lippupisteessä.

Alati luomisvoimainen Tuomari Nurmio juurrutti paikkansa kotimaisen musiikin kentällä jo vuonna 1979 julkaistulla esikoisalbumillaan ”Kohdusta hautaan”. Lukuisia klassikoita julkaisseen artistin viimeisin pitkäsoitto on vuonna 2021 julkaistu ”Maailman onnellisin kansa”. Rouhean omaperäisesti ja tinkimättömästi suomirockia tulkitsevan Tuomari Nurmion musiikkiuran pitkäaikaisimman kokoonpanon Spuget muodostaa Miikka Paatelainen (kitara), Markku Hillilä (rummut) ja Mitja Tuurala (kontrabasso). Blosareissa puolestaan vaikuttavat puhallinsoittajat Juho Viljanen, Janne Toivonen ja Antti Hynninen.

Kotimaisen vaihtoehtomusiikin uuden nousun aallonharjalla surffaava Litku Klemetti ammentaa vaikutteita musiikkiinsa niin suomirockista, punkista kuin progestakin unohtamatta 80-lukulaista iskelmä- ja discosoundia. Ennakkoluuloton ja lahjakas musiikintekijä valmistelee seitsemättä albumiaan, jonka on määrä ilmestyä kuluvan vuoden lopulla.

Alkuperäisessä kokoonpanossaan esiintyvä Hassisen Kone (Ismo Alanko, Reijo Heiskanen, Jussi Kinnunen ja Harri Kinnunen) nousee Ratinan lavalle myös koko historiansa kattavan ison kokoonpanon kera (Eero Pekkonen, Antti Seppo, Hannu Porkka ja Jukka Orma), joiden kanssa yhtye on luvannut soittaa läpi kaikki albuminsa ”Täältä tullaan Venäjä”, ”Rumat sävelet” ja ”Harsoinen teräs”. Ratinan keikan lisäksi Hassisen Kone esiintyy kesäkuussa loppuunmyydyillä keikoilla kotikaupunginsa Joensuun Kerubissa ja Seinäjoella Provinssi-festivaalilla lauantaina 2. heinäkuuta.

HASSISEN KONE

  • Dumari & Spuget & Blosarit + Litku Klemetti
    La 30.7.2022, Tampere Ratinan stadion

LIPUT
Myynnissä Lippupisteessä
59,50 EUR / 69,50 EUR/ 89,50 EUR / 99,50 EUR
VIP alk. 109,50 EUR

Lisäksi lipun hintaan lisätään tilausmaksu 1,50€ / tilaus.
Vuoden 2020 ja 2021 palauttamattomat liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 konserttiin.

Portit klo 16.
Konsertin tarkempi soittoaikataulu julkaistaan myöhemmin.

www.hassisenkone.fi
www.tuomarinurmio.fi
www.luovarecords.com/litkuklemetti
www.lippu.fi
www.nofear.fi
www.fullsteam.fi