Hate Unbound – Plague

Kirjoittanut Tia Salmela - 17.2.2017

Jenkeistä ponnistava metallitulokas Hate Unbound on julkaissut ”Plague”-nimeä kantavan debyyttialbuminsa, joka tarjoaa kuuntelijoilleen kuolonhajuista thrash metalia höystettynä death metalilla.  Yhtye on ollut lämmittelemässä esimerkiksi Dying Fetusta, Hate Eternalia ja Belphegoria, ja kovasti väittävät, että kyseiset yhtyeet antavat osviittaa siitä, mitä tämä albumi tulee pitämään sisällään.

”Plaguen” aukaisee ”Baptized Lies”, joka on aika rankka, tuhti ja järeä aloitus tälle albumille. Koko kappale on tasaista mättäystä ensimmäisestä tahdista viimeiseen. Seuraava raita ”Cut” onkin hieman erilainen ja sisältää enemmän thrash-elementtejä edelliseen raitaan verrattuna. Ehkäpä juuri kyseisten ominaisuuksien takia ”Cut” ei vaikuta aivan yhtä sotkuiselta verrattuna ”Baptized Liesiin”. Seuraava raita nimeltä ”Suffering” palauttaa kuuntelijan takaisin avausraidan tunnelmiin.

Raidalta neljä löytyy albumin toinen timantti ”Cutin” lisäksi: ”Burn Your Idols”. Taas toisin kuin ”Cutissa” tähän kappaleeseen kulminoituu yhtyeen death metal -puoli. Idolien polttamisesta siirrytään teknisempään materiaaliin, kun seuraavaksi vuorossa on ”Soiled”-niminen kappale. Yliteknisyydestään huolimatta tämä raita toimii varsin loistavasti.

Liika kikkailu jätetään taakse ja tehdään tilaa ”Puncturelle”. Tässä yhdistyvät thrash metalin aggressiviisuus death metalille tyypilliseen brutaaliuteen. Vaikka tämä kombo kuulostaa parhaimmalta ikinä, ”Puncture” ei ole kovinkaan maailmaa mullistava kappale. Tätä samaa kaavaa käyttää myös albumin nimikkokappale ”Plague”, jonka kitaroissa kaikuvat Slayer-soinnut. ”Plague” kuuluu ehdottomasti tämän albumin kärkikastiin, mutta tätä seuraava ”I Martyr” onnistuu pistämään vieläkin paremmaksi. Muiden kappaleiden introista poikkeava intro lupaa aina jotain hyvää – ja niin myös tällä kerralla. Tukka heiluu ja niskat saavat taas liikuntaa. Yhtyeen suunnasta poikkeava kitarasoolo on koko kappaleen ehdoton kruunu. Myös ”Grey Skies” jatkaa samoilla linjoilla. ”Plaguen” viimeisenä raitana kuullaan ”The Fallen”, joka sinetöi koko albumin kiinni samalla tyylillä, kuin se avattiinkin.

Hate Unboundia ei oikein voi laittaa yhteen lokeroon: se ei kuulu kokonaan thrash metalin leiriin, mutta ei myöskään yksistään death metaliin. Yhtyeen debyyttialbumi sisältää tasaista mättöä ensimmäisestä viimeiseen raitaan. Tästä albumista ei oikein löydy mitään narisemisen aihetta, mutta ei myöskään mitään, mitä erityisesti ylistää. Parhaimman kuvan koko albumista saa, kun kuuntelee ”Cutin”, ”Burn Your Idolsin” tai ”I Martyrin”. Jos Misery Index tai Belphegor iskee yhtään, kannattaa tämä yhtye tsekata!

7½ / 10

Kappalelista:
1. Baptized In Lies
2. Cut
3. Suffering
4. Burn Your Idols
5. Soiled
6. Puncture
7. Plague
8. I Martyr
9. Grey Skies
10. The Fallen

https://www.facebook.com/HateUnbound/?fref=ts

Kirjoittanut: Tia Salmela

Luetuimmat

Uusimmat