Haterial – Twisted Verses

Kirjoittanut Juha Attola - 21.11.2012

Haterial on edennyt urallaan kohtalaisen nopeaan tahtiin. Kiiminkiläinen yhtye perustettiin pari vuotta takaperin ja nyt on vuorossa debyyttialbumin ”Twisted Verses” julkaisu, joka tulee pihalle pienen Worm Hole Death -nimisen yhtiön kautta.

Albumin avaa itseoikeutetusti nimikkoraita ”Twisted Verses” ja varsin reipasta poljentoa on yhtyeellä tarjota. Hyvänkuuloinen yhdistelmä perinteistä heavyä ja thrashiä; kappale toimii joka tasolla ja luo loppualbumille kohtalaisen kovat odotukset. Ikävä kyllä seuraava kappale ”Me Two-Point-0” ei aivan yllä tuon nimikkoraidan tasolle, vaikkei huono sekään ole. ”Exterminating Reality” kappaleessa mennäänkin jo huomattavasti kovempaa kyytiä, voidaan jopa puhua ylinopeudesta, nimittäin sen verran suoraksi vetää Haterial mutkat tällä kipaleella. Mutta mikäpäs siinä, kun tuo suoraviivaisempi luukutus tuntuu yhtyeeltä sujuvan.

Levyltä löytyy hyvää riffittelyä ja varsin vauhdikasta menoa, kuten kunnon thrash-levyltä kuuluukin, mutta jotenkin kappaleet ovat turhan pitkälle samaa vanhaa kaavaa käyttäen tehtyjä. Vaikka yhtyeeltä löytyykin soittotaitoa ja hyvää otetta soittamiseen, niin kappaleiden sisältö jää usein aika mitäänsanomattomaksi. Kyllähän ”Twisted Versesiä” kelpaa kuunnella, ei se missään nimessä huono albumi ole, mutta hieman liian yksitoikkoinen että siitä jaksaisi pidemmäksi aikaa innostua. Parhaat fiilikset kun alkavat laimentua jo parin ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen.

Haterial on kyllä ehdottomasti tarkkailun arvoinen yhtye, nimittäin muutaman lisävuoden jälkeen tässä saattaa olla jo todella kova paketti kasassa. ”Twisted Verses” on varsin hyvä debyytti nuorelle yhtyeelle, jonka uskon pystyvän tulevaisuudessa huomattavasti kovatasoisempiinkin suorituksiin, mutta ikävä kyllä ei tästä millään tasolla miksikään vuoden levyksi ole. Kovimmat löylyt tulivat kappaleista ”Exterminating Reality”, ”Truth” ja nimikkoraita ”Twisted Versesistä”. Yhtyeen nimi kannattaa kyllä kuitenkin tulevaisuutta ajatellen painaa mieleen.

6/10

Kappalelista:

1.Twisted Verses
2.Me Two-Point-0
3.Exterminating Reality
4.Burn
5.So Hot
6.Wasted
7.Spontaneus Human Combustion
8.Clown
9.Backstabbing Bastards
10.Truth
11.Insanity
12.Flying

http://www.myspace.com/haterial#!

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat