Hatetrend – Violated

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 6.2.2011

Pääkaupunkiseudulta ponnistava Hatetrend on saanut vihdoin työstettyä debyyttilevynsä. Ja sanon vihdoin, koska yhtye on lukemani perusteella saanut aiemmin julkaistuilla demoillaan loistavaa palautetta useissa musiikkimedioissa. Allekirjoittaneelle nyt julkaistava ”Violated” on ensikosketus yhtyeen tuotantoon, mutta luottamus toimittajakollegoiden tietämykseen on sen verran kova, että erittäin suurella mielenkiinnolla levyä kuunneltavaksi laitoin.

Eikä ”Violated” ole huono levy laisinkaan. Yhtyeen groovaava ja välillä jopa rokkaava thrash/death metal ammentaa vaikutteita orkestereista, kuten Testament, Pantera, Sepultura jne. Hetkittäin selkeät esikuvat paistavat läpi ehkä turhankin hyvin, mutta toisaalta tämänkaltaisesta poljennosta on nykypäivänä kovin vaikea mitään omaperäistä saada aikaiseksi, enkä usko että se myöskään on ollut Hatetrendin tarkoitus.

Soittotaitoa yhtyeellä on, joten sooloja levy olisi voinut sisältää enemmänkin. Ehkä heikoin osio on yhtyeen laulajan Markus Muttan puhtaammat vokaalit, jotka ovat hetkittäin turhan heikot ja kääntävät tunnelman aavistuksen liikaa popin puolelle. Sinänsä jännä juttu, sillä miehen murinavokaalit ovat taasen erittäin väkevät.

Kokonaisuutena ”Violated” on lupaava debyytti, mutta hieman tasapaksu, sillä levyltä ei oikein nosta päätään kuin kolmantena kuultava ”Borrowed Time”, jonka Velvet Revolver-tyylinen kertosäe jää jopa hiukan ärsyttävästi soimaan päähän. Soitto- tai sävellystaidosta ei yhtyeellä ole puutetta, joten seuraavalle levylle jään kaipaamaan hieman tarttuvampia ralleja, vahvempaa laulutyöskentelyä ja niitä kitarasooloja tietenkin.

Tätä debyyttiäkin voi jo kuitenkin hyvällä omatunnolla suositella kaikille yllämainituista yhtyeistä pitäville, vaikkei se vielä varsinainen mestariteos olekaan.

7/10

Kappalelista

1.Free Yourself
2.BreakNeck
3.Borrowed Time
4.The Chemical Me
5.Violated
6.Ice Cold
7.This Is The suffering
8.Disciple
9.Introducing Me
10.Weak

www.myspace.com/hatetrend

Kirjoittanut Riku Mäkinen