Hautajaisten saattelema debyyttijulkaisu – arviossa Grieven ”Funeral”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 25.1.2022

Grieven debyytti jääköön yhtyeen viimeiseksi julistetaan sen osuvasti nimetyn ”Funeralin” yhteydessä. Grieve on yksi tuotteliaan V-Khaozin projekteista, jotka ovatkin ottaneet mukavasti tuulta alleen viime vuosina. Azaghalissa aikanaan aloitellut V-Khaoz tunnetaan nykyään parhaiten perinteisestä sinfonisesta black metal -mahdista Vargravista, fantastisesta dungeon synth -projektista Druadan Forestista sekä Olio Tähtien Takana -bändistä, jonka black metal on sekä kosmista että sinfonista sorttia. Tuossa kuviossa Grieve edustaa sitä kaikkein perinteisintä ja kursailematonta mustaa metallia, jonka riffit iskevät kylmästi ja armottomasti. Se on juuri sitä, mitä genre puhtaimmillaan on. Eikä mitään ylimääräistä. ”Funeral” julkaistiin viime vuoden puolella kotimaisen Werewolf -levymerkin kautta.

V-Khaozin lisäksi ”Funeralilla” esiintyy itse Werwolf, joka ilmeisesti vastaa ainakin vokaaleista sekä kielisoittimista. Kokoonpano on tipahtanut siis kahteen henkeen vielä parin vuoden takaisella eponyymillä EP:llä soittaneiden neljän hengen sijaan. Edelliseen lyhytsoittoon nähden ”Funeral” onkin parantanut entisestään juoksuaan, ja nyt kappalemateriaali on enemmän kuin kohdillaan. Myös tuotantoon on kiinnitetty huomiota niin, että vastassa on genreen nähden likipitäen täydellinen äänimaisema. Kappaleita on aivan turha lähteä sen kummemmin jaottelemaan, kaikki ovat rautaa. Variaatiota esiintyy myös mukavasti, sillä lätty sisältää niin nopeaa blast beatein ryyditettyä tremolosahausta, hitaampaa fiilistelyä kuin ensimmäisen aallon armotonta menoa.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Konstailematon musta metalli toimii tässä osoitteessa ja tällä kertaa niin hyvin, että täydet pisteet eivät ole tuulesta temmattuja. Haudattakoon Grieve mutta sääli sikäli, sillä yhtye olisi varmasti vielä noussut Helvetin valtaistuimelle.


Kappalelista:

  1. Lethal Wind of Destruction
  2. Winter of Torment
  3. Possessed…
  4. Nocturnal Cries
  5. Requiem of Mankind
  6. Helvetin valtaistuin
  7. Funeral Path