Hautajaisyö julkaisi uuden ”Lähdön hetki” -kappaleen musiikkivideon kera

Kirjoittanut Minttu Harju - 24.9.2017
Hautajaisyö ”Lähdön hetki” -musiikkivideo

Iisalmelainen melankolista thrash ja death metalia soittava Hautajaisyö julkaisi uuden kappaleen tulevalta ”Matkalla kohti hautaa” -albumiltaan.

Lähdön hetki” -kappaleen musiikkivideon ohjannut Kimmo Jalkanen kertoi Nousu.netille kuinka hän ja Hautajaisyön laulaja Janne Partanen halusivat tehdä videon täysin biisin sanoja mukaillen. Video näki ensi-iltansa perjantaina syyskuun 22. päivä Bar & Cafe Gracevillessä Iisalmessa Hautajaisyön keikan yhteydessä.
Jalkanen kertoi Nousu.netille:

”Biisin sanat ovat niin voimakkaat, että Jannen kanssa kummatkin halusimme tehdä videon täysin sanoja mukaillen. Kun aloin hahmottelemaan videon tarinaa, sanoista tuli niin tärkeä osa tarinankerrontaa, etten oikein pysty ajattelemaan enää videota ilman sanojen mukanaoloa. Ne ovat oikeastaan kummankin päähahmon, Kaarina Tikkanen ja Harri Husso, ajatuspuhetta tuomassa esiin mitä heidän pään sisällä tapahtuu.”

Hautajaisyön laulaja Janne Partanen puolestaan toivoo, että videon myötä ihmiset pohtisivat kappaleen sanomaa.

”Meille oli tärkeää, että video laittaisi ihmiset ajattelemaan, ja Kimmo onnistui kyllä pirun hyvin näinkin vaikeasta pestissä. Video on kyllä paperilla pirun hämmentävä, kun nopeaan ja äkäiseen biisiin on väsätty rauhallinen ja draamamainen video, mutta kyllä se vaan toimii kun tekee kunnolla. Lähdön Hetki jatkaa kyllä hyvin ensimmäisen videomme tuomaa teemaa ”puhutaan asioista, joista kukaan ei halua puhua” ja tätä teemaa tullaan myös tulevaisuudessa jatkamaan.”