Hecate Enthronedin uutuuskiekko ”Embrace of the Godless Aeon” on kiehtova mutta yllätyksetön albumi

Britteinsaarilla vaikuttava Hecate Enthroned on jo viime vuosituhannen puolella perustettu black/death metal -yhtye, jonka kuudes täyspitkä “Embrace of the Godless Aeon” näki päivänvalon tämän vuoden alussa. Sinfonisia elementtejä sisältävä, vahvasti syntikkaa hyödyntävä albumi yhdistelee mallikkaasti kuolometallin vyörytystä mustan metallin sahaukseen, vaikka mitään erikoisempaa ei mukaan ole saatu mahdutettua.

Vajaan tunnin kellottava “Embrace of the Godless Aeon” pitää sisällään mielenkiintoisia hetkiä, mutta albumikokonaisuus kärsii mielikuvituksettomuudesta. Ensimmäiset kuuntelukerrat lupaavat hyvää, sillä jämäkkä soundipuoli ja upea tunnelma imaisevat albumin maailmaan kertalaakista. Nopeasti käy kuitenkin ilmi, että mukana on hyvin vähän sellaista, joka jäisi todella mieleen. Mielenkiintoisia irtokohtia on ripoteltu sinne tänne, mutta suurimmalta osin kappaleet ovat varsin yksioikoista materiaalia, joka tuntuu luottavan liikaa yleistunnelman voimaan. Vain muutamaan siivuun on saatu kunnolla potkua. Esimerkiksi kappaleista vimmaisesti etenevä “Revelations In Autumn Flame” , naisääntä upeasti höydyntävä ”Goddess of Dark Misfits” sekä kuolometallin ja mustan metallin komealla tavalla yhteen sekoittava “Enthrallment” ovat kokonaisuutena toimivia vetoja.

Hyvistä irtohetkistään huolimatta “Embrace of the Godless Aeon” on harmillisen vaisu kokonaisuus. Kaiken peittävällä sinfonisuudella pelastetaan paljon, mutta lopulta oikeasti tarttuvia sävellyksiä ja toimivia biisikokonaisuuksia jää kaipaamaan. “Embrace of the Godless Aeon” viihdyttää muutaman illan, mutta pitkäkestoiseksi kuuntelukokemukseksi siitä ei lopulta ole.

5/10

Kappalelista:
1. Ascension
2. Revelations in Autumn Flame
3. Temples That Breathe
4. Goddess of Dark Misfits
5. Whispers of the Mountain Ossuary
6. Enthrallment
7. The Shuddering Giant
8. Silent Conversations with Distant Stars
9. Erebus and Terror

Kommentoi julkaisua