Heinolaan istutetaan Apulanta-metsä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.5.2023

Kotimaisen rock-suosikki Apulannan aloittama metsähanke Minusta kasvaa puu saa jatkoa, kun ihka oikea Apulanta-metsä istutetaan talkoovoimin Heinolaan lauantaina 20.5.2023. Istutustalkoisiin on rekrytty bändin faneja, jotka pääsevät ystävänsä kanssa osallistumaan istutuspäivään bändin ja metsäalan ammattilaisten kanssa.  

Hanke sai alkunsa Olympiastadionilta vuonna 2022, kun Apulannan 30-vuotisen uran kunniaksi järjestetyllä juhlakeikalla jaettiin yhteensä 350 000 koivunsiementä konserttivieraille.

”Emme halunneet jakaa ihmisille krääsää, vaan sen sijaan puun siemeniä. Keikka jätti jälkeensä kokemuksen ja muistijäljen lisäksi näin ollen myös jotain pysyvää. Nyt pieni hankkeemme laajenee Heinolaan, jonne istutamme kokonaisen Apulanta-metsän. Parasta tässä on se, että teemme tämän porukalla. Tämmöiset talkoot ovat mielestäni omiaan kasvattamaan yhteisöllisyyden kokemusta, mikä on viime vuosina ollut liiaksi paitsiossa. Apulanta-metsä on monella tapaa kaunis ja itselleni tärkeä monumentti, joka on tuova iloa aikanaan myös tuleville polville”, sanoo yhtyeen rumpali Sipe Santapukki.

Heinolan kaupunki on osoittanut metsähankkeelle 2,2 hehtaarin maapalstan ja lahjoittaa 3600 koivuntaimea, jotka istutetaan palstalle Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen asiantuntijoiden opastuksella. Apulanta-metsän puulajiksi valikoitui koivu metsän monimuotoisuuden tukemiseksi. Apulanta-metsän tarkka sijainti tullaan paljastamaan istutuspäivän jälkeen, jonka jälkeen kaikilla on mahdollisuus vierailla alueella ja seurata metsän kehitystä. ”Apulanta-metsän istuttamisella yhtye ja fanit voivat jättää konkreettisen yhteisen muiston Heinolaan vuosikymmeniksi. Metsää on hoidettava erityisesti sen ensimmäisinä elinvuosina hyvän kasvuun lähdön varmistamiseksi. Apulanta faneineen ovatkin lämpimästi tervetulleita metsänhoitotöihin Apulanta-metsässä myös tulevaisuudessa.” sanoo Heinolan kaupungin metsätalousinsinööri Juho Kontra.

”Muuttuvassa ilmastossa lehtipuut ovat tärkeitä monelle eliölajille ja metsien terveydelle. Metsänomistajille metsät ovat tulonlähde, mutta myös hiilinielu kun ne kasvavat vuosikymmeniä ja sitovat ilmasta hiilidioksidia. Nyt istutettavista koivuista saadaan 50 vuoden kuluttua arvokasta raaka-ainetta esimerkiksi huonekaluihin.”
kertoo Mari Sarvaala Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeestä.


Voit lukea hankkeesta lisää täällä.

Luetuimmat

Uusimmat