Hellfestin perustaja pessimistinen vuoden 2021 festivaalin toteutumisen suhteen: lisää festivaaleja saatetaan joutua perumaan kesältä

Julkaisimme sivustollamme eilen ikävän uutisen, jossa kerroimme Glastonbury festivaalin peruuntumisesta tämän vuoden osalta. Nyt New York Times on julkaissut kesän festivaalien tilanteesta sivustonsa kautta artikkelin, johon se on haastatellut mm. Hellfestin perustajaa, Ben Barbaudia. Barbaud on artikkelissa kertonut festivaalin lähestyneen Ranskan parlamentin valiokuntaa ehdotuksella järjestää festivaali sillä ehdolla, että kaikki portille tulijat testattaisiin koronan osalta pikatestillä, ja vain negatiivisen tuloksen saaneet päästettäisiin sisälle, mutta kulttuuriministeri Roselyne Bacheloti oli vastannut, että se ei yksistään riitä toimenpiteenä festivaalin järjestämiseen. Barbaud on kertonut olevansa pessimistinen festivaalin järjestämiseen vuoden 2021 kesän osalta, koska tuntuu siltä, että Ranskan hallitus ei ainakaan halua panostaa resursseja asian ratkaisemiseen. Barbaud kommentoi aihetta New York Timesille seuraavasti:

”Olen hieman pessimistinen festivaalin järjestämisen suhteen, varsinkin kun raskaan rockin festivaaleilla on vaikea pitää turvavälejä lavojen edessä. Miksei ulkona keskellä kesää, rokotuskampanjan jälkeen riitä pelkkä pikatesti? Toivoisin vain, että voisimme keskustella tästä hallituksen kanssa.”

Kommentoi julkaisua