Kalmah

HELLFIRE 2020 – Metal Festival On Tour -tapahtuma valtaa Helsingin, Oulun ja Tampereen joulukuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.10.2020
Kalmah

Joulukuun puolivälissä käynnistyy kolmella paikkakunnalla ympäri Suomen todellinen metallikansan suurjuhla, kun HELLFIRE 2020 – Metal Festival On Tour -tapahtuma valtaa Helsingin, Oulun ja Tampereen.

Tämä joulukuinen metallifestivaali pidetään 17. joulukuuta Helsingissä Tapahtumakeskus Telakassa, 18. joulukuuta Oulussa Club Teatriassa ja 19.12. Tampereella Olympia-korttelissa. Lipunmyynti alkaa maanantaina 12. lokakuuta klo 10.00 Helsinkiin Lippupisteessä, Ouluun Ticketmasterissa ja Tampereelle Tiketissä.

– Haluamme tukea kotimaista metalliskeneä järjestämällä turvallisen tapahtuman samaan aikaan, kun niin moni keikka on jouduttu peruuttamaan. Elävä musiikki on ihmisille tarpeen ja monet ovat isosti kaivanneet päästä katsomaan livemusaa. Toteutamme kaiken yhdessä bändien ja keikkapaikkojen kanssa niin vastuullisesti ja turvallisesti, kuin se näinä aikoina suinkin on mahdollista, toteaa festivaalin promoottori Toni Törrönen.

HELLFIRE 2020 – Metal Festival On Tour -tapahtumassa nähdään joka kaupungissa viisi kovaa kokoonpanoa maamme metallimusiikin huipulta, joista Rytmihäiriö, Kalmah, Brymir ja Mors Subita joka paikkakunnalla sekä …and Oceans Helsingissä ja Wolfheart Oulussa ja Tampereella.

Festivaalin yhtyeistä ”surmacorea” soittava Rytmihäiriö on ollut toiminnassa jo yli 30 vuoden ajan ja on julkaissut kaikkiaan seitsemän studioalbumia. Kalmahin viimeisin albumi on vuodelta 2018, ja yhtye on hankkinut itselleen vakiintuneen ihailijakunnan melodisen death metalin hiteillään. Vuonna 2006 perustettu Brymir täyttää festivaalin ohjelmistoa epic/orchestral metal -musiikillaan ja oululainen Mors Subita omintakeisella death metal -soitollaan.

Helsingissä nähtävä …and Oceans, solistinaan Finntrollistakin tuttu Vreth, on pohjanmaalainen black metal -kokoonpano, jonka viimeisin albumi, ”Cosmic World Mother”, ilmestyi kuluvan vuoden keväällä. Myös Oulussa ja Tampereella lavalle nouseva Wolfheart julkaisi viimeisimmän albuminsa, Wolves of Karelia, tämän vuoden alussa.

Kaikki HELLFIRE 2020 – Metal Festival On Tour -tapahtuman esityspaikat korostavat noudattavansa voimassa olevia koronarajoituksia tarkoin. Tapahtumakeskus Telakka esimerkiksi kertoo kiinnittävänsä normaaliakin enemmän huomiota hygieniatoimiin ja noudattavansa kaikkia viranomaisten koronaohjeita. Club Teatriassa puolestaan yleisökapasiteetti on laskettu puoleen. Lisäksi yleisön oleskelutilat on jaettu siellä 500 hengen lohkoihin, joissa on omat wc:t, myyntipisteet ja henkilökunta. Tampereella Olympiassa on niin ikää vähennetty asiakaspaikkoja, lisäksi siellä on istumapaikkoja aulassa, salissa ja parvella.

Tapahtuman järjestäjät: All Things Live Finland ja Loose Mind Productions.