Hell:On – Age Of Oblivion

Kirjoittanut Juha Attola - 22.10.2012

Ukrainan metalliylpeys Hell:On on julkaissut kolmannen kokopitkänsä, ”Age Of Oblivionin”. Mitenkään yhtyettä aliarvioimatta täytyy myöntää, että ensi alkuun suurinta kiinnostusta herätti albumilla vieraileva Annihilator-mies, Jeff Waters, joka käy näyttämässä osaamistaan yhdellä kappaleella.

Hell:On näyttää kuitenkin epäilijöille taivaanmerkit heti avausraidalla, joka on nimeltään ”Disaster”. Kappale ei tyydy ainoastaan lyömään luuta kurkkuun, vaan myös tunkee sen erittäin syvälle. Bändin groovaava thrash metalli toimii erinomaisesti, tuoden hieman mieleen Prongin nopeimmat kappaleet. Armoa ei anneta jatkossakaan, vaan ”Bottom Line” ja ”Rise” jatkavat tätä ilotulitusta. Uskoisin yhtyeen jäsenten levyhyllystä löytyvän vanhempaa thrash metallia, kuten Kreatoria ja Sepulturaa, niiden vaikutteet ovat selkeästi kuultavissa.

Jeff Watersia kuullaan albumin viidennessä kappaleessa, ”My Doll”; erittäin jykevän kuuloista mättöä, joka tuo hieman mieleen Ministryn suoraviivaisen luukutuksen. Kyllähän kappaleessa kitarat ihan mallikkaasti soivat, vaikka tämä ei ehkä olekaan Watersin uran kovimpia juttuja, mutta varsin toimiva kappale kaikin puolin.

”Age Of Oblivion” pitää sisällään kaiken kaikkiaan yksitoista kappaletta, jotka ovat ihan kelvollista mäiskettä, mutta hetkittäin kappaleiden liiallinen samankaltaisuus vähän latistaa kokonaisuutta. Hieman omaperäisempää voisi Ukrainan poikien mättö olla. Muutamalla ensimmäisellä kuuntelukerralla albumi toimii erinomaisesti, mutta alkaa menettää hohtoaan jo melko nopeasti, juurikin kappaleiden tasaisuuden vuoksi.

Kyllähän tämä on ehdottomasti katsastamisen arvoinen yhtye kaikille, joille groovaava nyky-thrash metalli uppoaa ja varmasti myös niille, joiden soittimessa soi ahkerasti Ministryn suoraviivaisempi materiaali. Jos yhtye pystyisi tarjoamaan hieman monipuolisempaa materiaalia, se varmasti onnistuisi nostamaan itsensä astetta isommaksi nimeksi, mutta tämän levyn myötä yhtye taitaa jäädä ”bändiksi, jonka levyllä Jeff Waters vieraili”.

6/10

Kappalelista:

1.Disaster
2.Bottom Line
3.Rise
4.Let It Feed
5.My Doll
6.Punk Guys
7.Emptiness
8.Burn
9.In The Name Of…
10.Voices Of The Abyss
11.Satan

http://hell-on.net/

Kirjoittanut: Juha Attola

One thought on “Hell:On – Age Of Oblivion

  1. Jarmo

    Mähän tätä aikanaan kyselin, että mikäs poppoo tämä on kun Klasu ratios soitti ton My Doll -biisin. Oli tehtaassa aika messevää kuunneltavaa ja pitää kyllä tsekata tää loppukin levy.

Comments are closed.