Helloweenin 30-vuotisjuhlakiertue tuo yhtyeen taas Suomeen – ”Haluaisin juoda oluen jokaisen fanin kanssa”

Helloween 2015Saksalainen Helloween on tulossa Suomeen jälleen helmikuussa. Yhtye esiintyy Turun Logomossa 13.2. ja Helsingin Circuksessa 14.2. Helloween vietti viime vuonna kolmannen vuosikymmenen juhlavuottaan.  Aina yhtyeessä bassoa soittanut Markus Grosskopf kertoi Kaaoszinelle, mitä tuleman pitää. 

Helloweenin vuosi on alkanut hyvin rennosti. Grosskopfin mukaan bändin jäsenet eivät olleet vielä tehneet yhtään töitä tänä vuonna. Haastattelin häntä ”sinisenä maanantaina”, vuoden masentavimpana päivänä. Grosskopf oli juuri herännyt haastattelua varten ja aikoi viettää loppupäivän rentoutuen. Maanantait eivät siis paina Grosskopfin mieltä, sillä hänellä ei ole normaalia maanantaista perjantaihin -rutiinia. Rokkarin arki painottuu pääasiassa viikonloppuihin. Kiertueilla on välillä vaikea muistaa, missä päivässä ollaan: ”Kiertueilla en edes tiedä, mikä päivä on.”

”On kiva palata Suomeen”

HelloweenGrosskopf ei odota erityisesti mitään tiettyä keikkapaikkaa Suomesta, sillä hän tykkää soittaa kaikkialla ja ihmiset ovat mukana tunteella. Se on hänestä hieno asia. Markus on nähnyt musiikkimaailmassa paljon muutoksia, joten hänestä on hyvä tietää yhden asian säilyvän samana. Live-yleisölle soittaminen on hänen mieleensä. Siitä tuleva tunnelataus ei ikinä muutu.

Eniten Grosskopfille ovat Suomesta mieleen jääneet kesäpäivät. Erityisesti hän muistaa päivät, jolloin ei tule pimeää ollenkaan. Sellaisina päivinä voi helposti Grosskopfin mielestä kadottaa ajantajun, mikä tuntuu hänestä fantastiselta.

Kokemus tuo kunnioitusta

Yhtyeessä vallitsee keskinäinen kunnioitus toisten tekemisiä kohtaan. Helloweenin jäsenet ovat oppineet paljon toisiltaan pitkän yhteistyön aikana. Haasteita on hieman tuonut se, että kaikki asuvat eri paikoissa. Nyt heillä on hyvä rutiini, jolla yhteistyö onnistuu paremmin. Kaikilla heillä on omat tapansa tehdä asiat, mutta tavoite on kaikilla sama: kiivetä lavalle ja vetää hyvä show yleisölle.

Helloween 2014Uusimmalla albumilla kappale ”Living on the Edge” on Markuksen käsialaa. Kappale kertoo ihmisistä, joita hän tunsi nuoruudessaan. Se kertoo siitä, kuinka ihmisen on vaikea päästä pois huonoista elämäntavoista. Grosskopfin mukaan nykypäivänä ei ehkä enää ole niin paljon tämänkaltaisia ihmisiä, jotka pilaavat elämänsä tyhmyyksillä. Toki hän tunnustaa kaikkien tekevän tyhmyyksiä, muttei niin paljon, ettei niistä pääsisi irti.

”En sanoisi, että se on liian myöhäistä, mutta on vaikeaa päästä ylös, kun on liian syvällä paskassa.”

Helloweenin tulevaisuudesta Grosskopf mainitsee bändin vetävän helvetinmoisen kiertueen ympäri maailman. Edessä on paljon matkustamista ja uusiin ihmisiin tutustumista. Lopuksi Markus kertoo haluavansa juoda oluen jokaisen suomalaisen fanin kanssa.

”Tiedän etten pysty siihen mutta yritän parhaani.”

Grosskopf myöntää pitävänsä paljon saksalaisesta oluesta, vaikka suomalaisissakin on puolensa.

Haastattelu: Niki Miettinen

Kommentoi julkaisua