Hellriden ”Goodbyes To Forever” vie mukanaan akustisen metallin maailmaan

Tom Klossekin, Kai Pasemannin ja Stefan Gassnerin muodostama trio julkaisi tällä viikolla uransa toisen pitkäsoiton. Saksalaisyhtyeen debyyttialbumi ilmestyi jo vuonna 2013, minkä jälkeen yhtye vetäytyi hiljaiseloon. Nyt Hellride on kuitenkin tehnyt näyttävästi paluun uuden ”Goodbyes To Forever” -albumin myötä.

Yhdeksän akustista kappaletta kattava ”Goodbyes To Forever” on kiinnostava ja mieleenpainuva paketti. Albumi alkaa synkän sävyisillä kappaleilla ”Someone To Hate” ja ”The Misanthrope”, joilla on pistävä ja ajankohtainen sanoma. Levyn kolmas raita on aivan toisesta sfääristä kuin sitä edeltävät, ja jo pelkkä kappaleen nimi, ”Napoleonized”, saa rapsuttamaan leukaa ja pohtimaan, mikä Hellride-yhtyeen agenda mahtaa olla? ”Don’t Hunt What You Can’t Kill” ja ”3030” eivät säikäytä kuulijaa, ja juuri, kun luulet saaneesi kiinni saksalaisyhtyeestä, vetää Hellride maton alta.

”Metal This Not Is” ja ”Temporary Out Of Mind” ovat rehellisesti sanottuna pitkäsoiton kaksi oudointa ja mielipuolisinta kappaletta. Kappaleet eivät loppupeleissä edes eroa merkittävästi levyn muusta annista, mutta kun niihin on lisätty erikoisia lauluosuuksia, on lopputuloksena yllättävän häiriintyneen kuuloinen lopputulos. Kaikki eivät luonnollisesti osaa antaa arvoa tällaiselle riehumiselle, mutta se tuskin Hellrideä hidastaa.

Vaikka Hellriden konsepti on toteutettu vain akustisilla instrumenteilla, paikoin suhteellisen yksinkertaisilla sanoituksilla ja sävellyksillä, on pitkäsoitossa ja yhtyeessä oma viehätyksensä. Väitän, että se piilee pitkälti akustisuudessa, joka auttaa yhtyettä erottumaan monista muista moderneista, hyvin tuotetuista yhtyeistä, joista ei nykyään ole pulaa. Toisinaan myös yksinkertaiset sanoitukset ja sävellykset onnistuvat, kun ne saadaan puskuroitua aidon ja heittäytyneen tulkinnan läpi. Sellaisia kappaleita niin rockin kuin metallin historia on täynnä.

Annan vahvan suosituksen Hellriden toiselle pitkäsoitolle. ”Goodbyes To Forever” on yllätyksiä sisältävä, viihdyttävä ja sopivan mittainen kuuntelukokonaisuus. Levy tuo ennen kaikkea esille Hellriden persoonallisuuden, joka on tutustumisen arvoinen.

9/10

Kappalelista:

  1. Someone To Hate
  2. The Misanthrope
  3. Napoleonized
  4. Don’t Hunt What You Can’t Kill
  5. 3030
  6. Metal This Not Is
  7. Temporary Out Of Mind
  8. Young Turks
  9. Air Supremacy

Hellride Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua