Helmikuu hellii Lost Societyllä ja Five Finger Death Punchilla

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.1.2020

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Helmikuussa uutuusmusiikissa piisaa ja kuunneltavaa riittää vaikka seuraavaksikin kuukaudeksi, niin paljon levyjä on tässä kuussa ilmestymässä. 

Sepultura – Quadra

Brasiliasta jo 1980-luvulla ponnistanut Sepultura se vain jaksaa! Helmikuun alkupuolella saadaan kuulla, mitä tekevät nämä groovaavat rässärit vuonna 2020. Kuulun itse niihin “vanhan kunnon Sepulturan” perään haikaileviin, mutta varmasti luvassa on taas tiukkaa turpaanmättöä.

Delain – Apocalypse & Chill

Tyttömetallin ystäviäkin hellitään helmikuussa, kun hollantilainen sinfonisen metallin koko ajan kasvava nimi Delain julkaisee kuudennen kokopitkänsä. Yhtyeen on luvattu yllättävän uudella levyllään; levy-yhtiö Napalm Records on kertonut, että uusi levy sisältää laajan skaalan vaikutteita heavyn ja metallin alueelta. Kuultavaksi jää, millainen yllätys nyt on tulossa!

God Dethroned – Illuminati

Lisää hollantilaista meteliä luvassa – nyt hiukan eri genrestä kuin Delain, kun mustanpuhuva death-bändi God Dethroned päästää sisäiset petonsa irti. Bändihän on vuosiensa varrella ehtinyt lopettamaan musisointinsa pariinkin otteeseen, mutta eipä tuo tunnu pysyvän poissa. “Illuminati” on toinen levy viimeisimmän henkiinheräämisen jälkeen.

Stone Temple Pilots – Perdida

Yhdysvaltalainen rock-legenda Stone Temple Pilots on julkaisemassa helmikuun alkupuolella akustista levyä, jota varmasti odotetaan suurella mielenkiinnolla.

Anvil – Legal at Last

Heavyn surullisen hahmon ritari eli kanadalainen Anvil jatkaa tiivistä julkaisutahtiaan. Vain kaksi vuotta edellisen lätyn jälkeen Anvil juhlistaa uudella levyllään muun muassa marijuanan laillistamista Kanadassa. Sarjakuvavideokin on hyvin anvilmainen tuotos.

Blaze of Perdition – The Harrowing of Hearts

Puolalainen black metal -bändi Blaze of Perdition ihastutti väkeä muun muassa marraskuisessa Steelchaoksessa. Nyt tarjolla olisi tätä ihastusta myös levyllä, kun yhtye julkaisee viidennen lättynsä. Bändi on mielestäni hieno yhdistelmä, jonka musiikissa kuulee niin puolalaisen kuin vähän islantilaisenkin black metalin kaikuja.

Lost Society – No Absolution

Muistan vielä hyvin, kun jyväskyläläinen Lost Society otti ensimmäisiä askeliaan isommille areenoille. Äidilliset tunteet heräsivät niiden pienten poikien vilistäessä lavalla samanlaisessa vaatetuksessa kuin itsekin kirmailin – öh – 80-luvulla. Yhtyeen ura lähti nousukiitoon hyvin nopeasti. Nyt maailmalle tarjoillaan yhtyeen neljäs levy, joka varmasti kuljettaa bändiä taas isoille keikkalavoille laajalle alueelle.

Kvelertak – Splid

Nyt ei puutu energiaa! Norjalainen black’n roll -sähköjänis Kvelertak julkaisee ensimmäisen levynsä vokalistivaihdoksen jälkeen. Livenä Ivar Nikolaisen on jo onnistunut voittamaan yleisön puolelleen – eivätkä ensimmäiset maistiaiset tulevalta levyltäkään kuulosta yhtään hullummalta.

Suicide Silence – Become the Hunter

Myös deathcoren ystävät pääsevät helmikuussa innostuneena odottamaan uutta meteliä, koska yhdysvaltalainen Suicide Silence on luvannut levyn tuolloin ilmestyvän. Bändi on palaamassa yhden nu metal -harha-askelen jälkeen takaisin äärimmäisen metalcoren pariin.

Biff Byford – School of Hard Knocks

Kaikki tietävät britti-klassikko Saxonin, mutta nyt sen nokkamies julkaisee ensimmäisen soololevynsä. Veteraanin albumilla vierailee mittava joukko muista yhtyeistä tuttuja muusikoita, muun muassa Phil Campbell (Motörhead). Tuttua heavyn renkutusta tämä soololevykin ainakin ensimmäisten julkaistujen biisien perusteella kuulostaa olevan.

Mokoma – Ihmissokkelo

Pian saadaan radiosoittoonkin aika varmasti uutta musiikkia, kun Lappeenrannan oma Mokoma laittaa hilseen lentämään päästä. Ei tarvinne olla kovin suuri ennustaja, jos sanoo, että tässä on myös ensi kesän festareitten vakioesiintyjä.

Dark Fortress – Spectres from the Old World

Saksalainen Dark Fortress on soittanut melodista black metaliaan jo 25 vuotta. Levytyskantaan yhtye on kuitenkin päässyt vasta tällä vuosituhannella, ja nyt ilmestymässä on kahdeksas studioalbumi. Edellisestä levystä on ehtinyt kuluakin jo yli viisi vuotta, joten innolla odotan, mitä saksalaisilla on tarjolla tällä kertaa.

Five Finger Death Punch – F8

Helmikuun lopulla fanien odotus palkitaan, kun Five Finger Death Punch sylkäisee Sony Musicin avustuksella ulos jo kahdeksannen lättynsä. Epäilenpä, että tämänkin levyn kappaleita saadaan jopa kyllästymiseen asti kuulla myös radiosta.

Lisäksi uutuuksia on helmikuussa tulossa myös muun muassa The Night Flight Orchestralta, Demons & Wizardsilta ja Audrey Hornelta, joten hiljaisista hetkistä ei tarvitse kenenkään kärsiä.

 

Luetuimmat

Uusimmat