Helmikuussa uutuushyllyä täydentävät Voivod, Diablo ja Scorpions

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 31.1.2022

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Helmikuu näyttää uusien levytysten saralla hyvinkin täydeltä: tarjolla on hienoa uutta metallia kuukauden jokaiselle viikolle.

Saxon – Carpe Diem

Helmikuun polkaisee käyntiin brittiläinen heavyjärkäle Saxon, jonka uusin levy julkaistaan kuun ensimmäisenä perjantaina. Bändi on tahkonut heavyään jo 44 vuoden ajan, eikä se tunnu väsyvän vieläkään. Yhtyeellä on edessä kiireinen keikkakesä muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen.

Korn – Requiem

Nu metalin ystävillä on varmasti 4. helmikuuta korvasta korvaan -hymy kasvoilla, kun genren suuri nimi Korn pamauttaa tulille uuden levynsä, joka on järjestyksessä bändin 14. levytys. Tämän kuulemiselta tuskin voivat muutkaan välttyä, joten olette varoitetut! Korn tullaan näkemään ensi kesänä myös Suomessa festarikeikoilla, joten nyt lippukaupoille!

Amorphis – Halo

Amorphis on antanut jo muutaman maistiaisen uudelta “Halo”-nimeä tunnustavalta levyltään, joka ilmestyy 11. helmikuuta armon vuonna 2022. Yhtyeen 30-vuotisen historian aikana on syntynyt jo paljon hienoja julkaisuja, ja “Halo” tulee varmasti hyvin täydentämään bändin diskografiaa. “Halo” myös päättää Amorphis-trilogian, joka alkoi vuonna 2015 “Under the Red Cloud” -levystä.

Cult of Luna – The Long Road North

Ruotsalainen post metal -yhtye Cult of Luna on täällä uuden levyn kanssa muutaman vuoden tauon jälkeen. Tältä porukalta on lupa odottaa eteeristä tunnelmointia avantgardistisella otteella sävytettynä tällä kahdeksannellakin studioalbumilla.

Nervochaos – All Colours of Darkness

Siirrytäänpä välillä julkaisuissa Euroopasta eri mantereelle. Brasilialainen Nervochaos on jyrännyt death metaliaan jo sen verran, että helmikuussa kuultavaksi saadaan bändin kymmenes levy. Raskas poljento tuntuu jatkuvan ainakin ensisinglen perusteella.

Voivod – Synchro Anarchy

Helmikuun toinen perjantai näyttää olevan kiireinen päivä julkaisurintamalla. Myös kanadalainen Voivod saa uutuutensa pihalle 11.2.2022. Bändille ikävuosia alkaa kertyä jo 40, ja uutuuslättykin on Voivodin 15. studioalbumi. Kieroja koukeroita lienee luvassa tälläkin kertaa.

Annihilator – Metal II

Myös toinen kanadalainen jo pitkän matkan taittanut tekijä Annihilator julkaisee uutukaisensa helmikuussa. Tällä thrash-julkaisulla vierailevina vokalisteina kuullaan muun muassa Angela Gossow’ta ja nykyään bändin live-vokaaleista vastaavaa Stu Blockia (mm. ex- Iced Earth). Soolokitarointia levyllä puolestaan kuullaan esimerkiksi Jeff Loomisilta ja edesmenneeltä Alexi Laiholta.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators – 4

Kitaristiherra nimeltään Slash tuskin tarkempia esittelyjä kaipailee! Guns N’ Rosesin uutta materiaalia odotellaan sitäkin kovasti, ja yksittäinen kappale on kuultavaksi jo saatukin, mutta odotellessa voi tutustua Slashin sooloyhtyeen neloslevyyn.

Kuoleman Galleria – Armon Loppu

Pirkanmaalainen dark metal -yhtye Kuoleman Galleria on päässyt jo siihen vaikeaan kolmoslevyynsä, joka julkaistaan 18. helmikuuta Inverse Recordsin suosiollisella avustuksella. Jos satut olemaan levyn julkaisupäivänä Tampereella (ja jos AVI suo rajoituksillaan), voi levyn kuulla tuoreeltaan kokonaisuutena Thrasherie Barissa.

Immolation – Acts of God

Jenkki-dödön yksi kovimmista nimistä on täällä uuden materiaalin kanssa! Immolationilta on totuttu kuulemaan topakkaa ateistista julistusta, ja tuskinpa tällaista odottavat joutuvat pettymään tälläkään kertaa. Kukas bändin buukkaisi vielä Suomeenkin keikalle?

George “Corpsegrinder” Fisher – Corpsegrinder

Helmikuun lopun julkaisuun ehtii vielä Cannibal Corpse -örisijä Corpsegrinderin ensimmäinen sooloalbumi. Onkin mielenkiintoista kuulla, kuinka hyvin tällä levyllä saadaan eroa miehen bändiin – onhan herran vokalisointi kuitenkin hyvinkin tunnistettavaa. Chaoszinen haastattelussa Fisher kertoi, että levyltä löytyy paljon vaikutteita hardcoresta, mutta kyllä sieltä ensikuuleman perusteella myös brutaali death metal on selkeässä osassa.

Diablo – When All the Rivers are Silent

Helmikuun lopussa laitetaan groovaten, kun Diablo julkaisee uuden levynsä aivan liian pitkän tauon jälkeen! Albumilta kuultujen näytteiden perusteella luvassa on ehtaa Diabloa raskaalla kädellä soitettuna. Suomen-rundiakin on maalis-huhtikuussa luvassa, joten kannattaa katsastaa, sattuisiko bändi omille kulmille keikalle.

Hammerfall – Hammer of Dawn

Länsinaapurista kirmaava Hammerfall on tahkonnut power metaliaan pian 30 vuoden ajan, eikä tahti näytä hidastuneen ollenkaan. Nyt julkaistavalla levyllä vierailijana kuullaan myös King Diamondia, joten nyt isketään entistä korkeammalta ja kovaa.

Scorpions – Rock Believer

No nyt! Kaikki muut helmikuun julkaisut ovat keltanokkien luomuksia, jos verrataan Scorpionsiin, jota voidaan hyvällä omallatunnolla ja kaikella rakkaudella tituleerata hard rockin dinosaurukseksi. Hyvä jos edes vanhempamme vielä hakkasivat hiekkalapioilla toisiaan, kun tämä yhtye jo porskutti menemään. Julkaisuja bändillä on kilometrin mittaisen listan verran, ja edellisestä studioalbumista on huomaamatta kulunut seitsemisen vuotta. Mutta nyt mennään taas!

Shape of Despair – Return to the Void

Shape of Despair on yksi kotimaisen funaral doomin pioneereja, ja yhtye suoltaa lohduttomuutta maailmaan jälleen uudelle levyllään. Ehkäpä tulevina kesäöinä tätä tunnelmointia saadaan kuulla livenäkin jollain festareilla.

Luetuimmat

Uusimmat