Helmikuussa uutuuslevyt Beast in Blackilta, Overkilliltä ja Rotting Christilta

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 30.1.2019

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Kaaoszine keräsi jälleen avuksesi muutamia nostoja tulevan kuukauden julkaisuista. Helmikuussa kuultavaksi saadaan niin uutta progeilua, power metalia kuin black metaliakin.

Soen – Lotus

Ruotsalainen Soen on yksi progressiivisen metallin mielenkiintoisimmista nimistä. Nyt yhtye julkaisee uuden albuminsa heti helmikuun ensimmäisenä päivänä. Tämä maistuu varmasti genren ystäville! Ja muidenkin kannattaa kuunnella, sillä tästä löytyy mielenkiintoisia koukkuja.

Beast in Black – From Hell With Love

Kovassa nosteessa oleva Beast in Black tuli viime kesänä tutuksi ainakin festareilla käyneille, sen verran aktiivisesti bändi Suomen tantereita kiersi. Radiosoittoakin bändi sai edellisenä vuonna kiitettävästi, joten sen uutta levyä varmasti odotellaan mielenkiinnolla.

Dream Theater – Distance Over Time

Jos uutta progeilua saadaan kuulla heti helmikuun alussa, niin sama hiimailu jatkuu myös kuun loppupuolella, kun Dream Theater suoltaa uutukaisensa kuultavaksi. Proge-metallin pioneerin uutta tuotantoa odotetaan takuulla suurella mielenkiinnolla!

Tyrantti – Tyrantti

Monilla keikoilla yleisöä ilahduttanut heavy metal -yhtye Tyrantti julkaisee helmikuussa debyyttinsä. Suomenkielistä heavyä korkealta ja kovaa – siinäpä tämän bändin resepti. Ei ehkä kannata kuunnella tätä uutuutta ihan kieli poskessa.

Rotting Christ – The Heretics

Jo yli kolmekymppiseltä kreikkalaiskvartetilta on luvassa helmikuun puolessavälissä uutta materiaalia, joka kuulostaa hyvin tutulta myöhemmän ajan Rotting Christilta. Ensikuuntelun perusteella tämä ei ehkä ole bändin kovimpia tuotoksia, mutta saa yhä myhäilemään tyytyväisenä.

Blodhemn – Mot Ein Evig Ruin

Tämä on itselleni yksi alkuvuoden odotetuimmista levyistä, koska aikaisemmat kaksi levytystä soivat yhä soittimessa säännöllisin väliajoin. Uutuus jatkaa hyväksi havaitulla polulla, eli mitään suurta muutosta aikaisempaan ei ole tulossa. Bändin ulosannista sen tunnistaa helposti bergeniläiseksi, joten Norjan länsirannikon bläkkiksen perinteitä kunnioittaen mäiskitään menemään. Jos et ole vielä tutustunut, kannattaa ottaa tämä uutuus kuunteluun!

Avantasia – Moonglow

Sinfonista power metalia maailmaan tuova Avantasia on täyttänyt uusimman levynsä vierailijoilla; teoksella kuullaan mm. Michael Kiskeä ja Mille Petrozzaa. Tobias Sammet on itse hehkuttanut ennakkoon tätä tulevaa levyä. Kuultavaksi jää, onko yleisö samaa mieltä tämän superbändin uusimmasta eepoksesta. Se kuullaan heti helmikuun alussa.

Abyssic – High the Memory

Norjalainen Abyssic on mielenkiintoinen yhdistelmä funeral doomia ja deathiä, ja löytyy siitä vielä pieniä vivahteita black metalistakin. Bändistä löytyy tuttuja miehiä esimerkiksi Susperiasta ja Borknagarista, joten tekijät ovat jälleen liikkeellä. Vaikka yhtye on ottanut ensiaskeleitaan jo 1990-luvun loppupuolella, on “High the Memory” sille vasta toinen albumi.

Overkill – The Wings of War

Bobby “Blitz” Ellsworth kavereineen ilahduttaa maailmaa jo 19. levyllään. Rumpupallilta löytyy uusi mies, ja tämän myötä bändi on lupaillut “päivitettyä versiota” Overkillistä. Ensimmäisen julkaistun biisin perusteella ei kannata kuitenkaan pelätä, että Overkill olisi unohtanut juurensa.

Candlemass- The Door to Doom

Ruotsalainen doom-klassikko Candlemass tuo uutukaisellaan vokaaleihin takaisin Johan Längqvistin, joka käväisi bändin mikin varressa viimeksi vuonna 1986. Lisäksi levyllä vierailee herra nimeltä Tony Iommi, joka tuskin esittelyjä tämän enempää kaipaa.